Connect with us

BOX

Trei sălăjeni urcă în ring la cel mai tare turneu de box din lume la juniori şi tineret 

Diana Tănăsescu, Maria Szatmari şi Teodor Oros vor boxa la Dracula Open, competiţie pe care preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a catalogat-o drept cea mai puternică din lume la categoriile de vârstă juniori şi tineret. Sunt aşteptaţi peste 300 de sportivi din 27 de ţări din Europa şi Asia


În perioada 22 – 27 februarie, la Arad, va avea loc Dracula Open, o competiţie care va avea la start peste 300 de boxeri din 27 de ţări. Este cel mai mare turneu de juniori şi tineret din lume, după cum declara preşedintele Federaţiei Române de Box.

Vor fi prezenţi la start pugilişti din ţări precum Uzbekistan, Spania, Italia, Suedia, Franţa, Armenia, Ucraina, Georgia, Austria, Croaţia, Muntenegru, Ungaria, Belgia, Bosnia, Cehia, Bulgaria, Pakistan, Serbia, Polonia, Estonia, Azerbaidjan, Letonia, Cipru, Moldova, Grecia, Slovacia şi bineînţeles, România.

Competiţia va avea loc în sala de sport a Universităţii Avram Iancu, zilnic, de la ora 15.00, în perioada menţionată mai sus.

Printre pugiliştii români care vor box la această gală se numără şi sportivi din judeţul Sălaj. Astfel, pugilistele Diana Tănăsescu şi Maria Szatmari, legitimate la CSM Zalău (antrenor Adrian Popuţea) au fost convocate la lotul României de tineret în vederea participării la această competiţie.

Însă, la start se va afla şi un pugilist de la SCM Zalău. Este vorba despre Teodor Oros, sportiv pregătit de Virgil Meleg.

„Anul trecut, la ediţia inaugurală, de la Braşov, am avut sportivi din 22 de ţări. În acest an batem recordul, aici, la Arad, într-un centru de tradiţie al sportului cu mănuşi din ţara noastră, însuşi preşedintele Confederaţiei Europene de Box, grecul Ioannis Filippatis, anunţându-şi prezenţa la Dracula Open. De asemenea, îi vom avea alături de noi pe Francisc Vaştag şi pe Mihai Leu, dar şi alte personalităţi din lumea boxului, chiar şi arădeni. Viceprimarul a spus că este cel mai mare eveniment din Estul Europei, dar eu pot spune că este cel mai mare din Europa şi probabil şi din lume la nivel de tineret şi juniori. Avem undeva la peste 450 de delegaţi care se vor afla în Arad, în perioada 22-28 februarie. Este cea de-a doua ediţie. Prima a avut loc la Braşov unde am adunat 225 boxeri din 22 de ţări. Este cel mai tare turneu de juniori şi tineret din lume şi al doilea la toate capitolele după Strandja (n.a. Bulgaria), ajuns la ediţia 75. Avem prezenţa Uzbekistanului, una din ţările de top din boxul mondial, cu 28 de milioane de dolari buget pe an, asta spune tot. Ţările importante în box care onorează Dracula Open sunt Uzbekistan, Georgia, Azerbaidjan, Armenia, Franţa, Italia sau Spania”, a punctat Vasile Cîtea, preşedintele Federaţiei Române de Box, citat de colegii de la sportarad.ro.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX