Connect with us

Feminin

Fulgerul Dioşod, noua echipa de fotbal feminin din Sălaj

După ce Luceafărul Bălan sau CS Barcău Nuşfalău au avut secţii de fotbal feminin, gruparea din comuna Hereclean este ultima care se alătură acestei liste. De pregătirea formaţiei se ocupă Tarr Adorjan, iar fetele care sunt dornice de practicarea fotbalului, sunt aşteptate la antrenamente. Clubul a luat fiinţă în 2022, an în care a participat şi la Campionatul Naţional de Futsal, reuşind o clasare pe locul al cincilea


Era primăvara anului 2022 când lua fiinţă Fulgerul Dioşod, o nouă echipă de fotbal feminin din judeţul Sălaj. Primul club care îşi înfiinţa o secţie de fotbal feminin din judeţ a fost Luceafărul Bălan, pentru ca mai recent, la CS Barcău Nuşfalău să fie înfiinţată o astfel de secţie.

Însă, Fulgerul Dioşod este primul club care pune accent pe această ramură sportivă pe care o va prioritiza. La iniţiativa unui antreprenor din Dioşod şi a antrenorului Tarr Adorjan a luat fiinţă clubul sportiv. Proiectul a pornit cu o sponsorizare de la o firmă care doreşte să rămână anonimă şi cu bani de la părinţii fetelor interesante.

Ulterior s-au purtat discuţii şi cu autorităţile locale din Hereclean care au fost dispuse să sprijine financiar activitatea clubului. Peste 10 fete din Dioşod s-au aflat încă de la început la antrenamentele clubului, care se desfăşurau  pe terenul sintetic de la Vila President. Mai apoi au venit fete din mai multe zone, iar împreună, Fulgerul Dioşod a crescut tot mai mult.

Peste 20 de fete sunt la antrenamente

Ideea unui club de fotbal feminin a prins contur în judeţ, iar uşor uşor, numărul fetelor care vin la antrenamente a crescut. În prezent, sub comanda antrenorului Tarr Adorjan se antrenează peste 20 de fete care vin la antrenamente cu plăcere şi mare entuziasm. Dacă vara, antrenamentele se desfăşoară în aer liber, pe un teren sintetic din Zalău, în această perioadă, sesiunile de antrenament au loc în sala de sport de la Sărmăşag.

“Vin foarte multe fete la antrenament şi chiar nu m-am aşteptat să fie atât de multe. Avem fete la mai multe categorii de vârstă şi înscrierile continuă”, spue antrenorul Tarr Adorjan.

Primele competiţii

Chiar dacă s-a înfiinţat abia anul trecut, Fulgerul Dioşod a participat deja la câteva competiţii, cea mai importantă fiind Campionatul Naţional de Futsal. Competiţia s-a desfăşurat sub formă de turnee, în decembrie a avut loc turul, iar la finele săptămânii trecute a avut loc returul, la Cisnădie.Fulgerul Dioşod a fost surpriza competiţiei, reuşind să încheie Campionatul pe locul al cincilea. Mai mult, Denes Adrienn, componentă a echipei sălăjene, a impresionat la această competiţie şi a fost desemnată “Cea mai bună tânără jucătoare” a Ligii 1 Acerbis.

Primăria Hereclean, alături de Fulgerul Dioşod

În anul în care s-a înfiinţat, Fulgerul a funcţionat cu un buget format dintr-o sponsorizare a unei firme private, alături de fonduri primite de la părinţii fetelor.

Însă, pentru acest an, conducerea clubului are promisiunea autorităţilor locale că Primăria Hereclean va sprijini financiar activitatea echipei de fotbal feminin.

Momentan, clubul nu este afiliat la Federaţia Româna de Fotbal, însă, în funcţie de ce buget va avea, echipa pregătită de Tarr Adorjan ia în calcul varianta afilierii pentru a putea participa în campionatele Federaţiei.

Încă se mai fac înscrieri

Încă se mai fac înscrieri, iar fetele care sunt dornice să înveţe tainele acestui sport şi să practice fotbal într-un cadru organizat, sunt aşteptate la antrenamentele echipei. Nu există limită de vârstă, însă, detalii suplimentare legate de înscrieri, la numărul de telefon 0752 166 058 (Tarr Adorjan).


„Am fost antrenor şi la FK Kraszna şi m-am mai ocupat de pregătirea copiilor. Sunt şi profesor de educaţie fizică şi mi-a venit ideea să înfiinţez această echipă pentru că la noi în judeţ nu prea exista fotbal feminin şi am zis că merită să încerc. S-au format grupe frumoase, fetele sunt foarte talentate şi dornice să facă acest sport”, ne-a declarat Tarr Adorjan.


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Feminin