Connect with us

ATLETISM

O nouă medalie de aur pentru Robert Parge

Atletul sălăjean a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Belgrade Indoor Meeting (Serbia), în proba de 400 de metri, probă la care Robert a concurat cu atleţi din Macedonia de Nord, Serbia, Slovenia sau Danemarca


Robert Parge a avut un start lansat în sezonul de sală, reuşind să obţină medalia de aur la o competiţie în Ungaria, unde a reuşit un timp foarte bun în proba sa preferată, cea de 400 de metri (47.03). A urmat o competiţie în Spania, unde atletul de la CSM Bucureşti a cucerit medalia de argint cu timpul 47.04, după care a avut o zi mai slabă la competiţia din Franţa.

Însă, în aceată săptămână, Robert Parge s-a aflat la startul celei mai puternice competiţii de până acum. Este vorba despre Belgrade Indoor Meeting, competiţie desfăşurată în sala de atletism din Belgrad, Serbia.

Sportivul sălăjean a luat startul probei de 400 de metri, unde a concurat alături de atleţi din ţări precum Danemarca, Serbia, Macedonia de Nord sau Austria. Concursul a fost unul puternic, de categorie B, iar Robert Parge a fost la înălţime.

Astfel, atletul a reuşit o cursă foarte bună, pe care a terminat-o cu timpul 47.09, un timp suficient de bun care i-a adus locul 1. Pe locul al doilea s-a clasat slovenul Lovro Mesec Kosir (47.17), în timp ce podiumul a fost completat de sârbul Bosko Kijanovic (47.25), pe următorul loc fiind danezul Gustav Lundholm Nielsen (47.27). La această probă a mai luat startul şi un alt român. Este vorba despre Mihai Dringo, cel care s-a clasat pe locul al cincilea.

În weekend-ul trecut, Robert Parge ar fi trebuit să participe la Campionatul Balcanic de Seniori, însă, din cauza evenimentelor petrecute în Turcia, Ministerul Sportului şi Tineretului şi Preşedinţia Republicii Turce au decis anularea tuturor evenimentelor sportive, inclusiv a Balcaniadei de la Istanbul din data de 11 februarie 2023.

Robert Parge aleargă la Campionatul Naţional la final de săptămână

În perioada 18 – 19 februarie va avea loc finala Campionatului Naţional de sală – Seniori şi Tineret U23. Competiţia va avea loc la Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu” – Sala de atletism “Ioan Soter”.

În proba de 400 de metri, lupta pentru medalia de aur pare că se va da între Robert Parge şi Mihai Dringo, cei doi reuşind cel mai bun barem, Dringo (46.59), iar Parge (47.03).

Campionatul Naţional este ultima competiţie înainte de Campionatul European de sală ce ar trebui să aibă loc la începutul lunii martie, la Istanbul, în Ataköy Arena.

Peste 600 de atleţi din 51 de ţări europene sunt aşteptaţi să concureze la Europeanul ce va avea loc în perioada 2 – 5 martie. Va fi pentru prima dată când Campionatul European de sală va avea loc în Turcia. În schimb, Ţara Semilunei a organizat în anul 2012 Campionatul Mondial de sală.

Rămâne de văzut cum va decurge situaţia din Turcia şi dacă Europenele vor avea loc în această ţară. Deocamdată, nu a venit niciun anunţ oficial despre posibilitatea ca evenimentul să aibă loc în altă ţară.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM