Connect with us

ATLETISM

Maria Csiki câştigă din nou medalia de aur la Memorialul Dorin Melinte

După ce a cucerit aurul la 800 de metri în 2021, sportiva reuşeşte să fie din nou pe primul loc. De această dată, eleva lui Nelian Ianchiş a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cadrul probei de 1.500 de metri la categoria de vârstă J1 + J2


La finele săptămânii trecute, în perioada 11 – 12 februarie, sala de atletism din Bacău a fost din nou gazda concursului naţional Memorialul prof. Dorin Melinte. A fost o competiţie rezervată juniorilor 1 (U20), cadeţilor (U18) şi juniorilor 3 (U16).

Întrecerea, ajunsă la cea de-a XVIII-a ediţie, s-a desfăşurat în organizarea DJST Bacău, prin Asociaţia Judeţeană de Atletism, cu sprijinul Federaţiei Române de Atletism. La start s-au aflat peste 300 de sportivi din toate colţurile ţării, inclusiv din judeţul Sălaj.

O delegaţie de la CSS Zalău, formată de cinci sportivi, alături de antrenorul Nelian Ianchiş au făcut deplasarea la competiţia din judeţul Bacău.

De altfel, în ultimii ani, atleţii sălăjenii se află la startul acestei competiţii, iar de fiecare dată, Maria Csiki a obţinut cele mai bune rezultate.

Marea speranţă a atletismului sălăjean nu s-a dezis nici în acest an, reuşind să urce pe podium la două probe diferite. Dacă la 800 de metri a obţinut medalia de bronz, Maria a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de 1.500 de metri, ambele la categoria de vârstă J1 + J2. Eleva lui Nelian Ianchiş a terminat cursa cu timpul 4:59,94.

Iată că după ce a cucerit medalia de aur în 2021, Maria câştigă din nou AURUL, de această dată în proba de 1.500 de metri. Sportiva a ratat podiumul la ediţia de anul trecut din cauza unei accidentări la gambă.

Să mai amintim faptul că Maria Csiki este una dintre cele mai talentate sportive din Sălaj şi este fără doar şi poate marea speranţă a atletismului sălăjean. În anul 2022, sportiva din comuna Mirşid a devenit campioană naţională în proba de 800 de metri.

Şi acest an a început bine pentru atletă, aceasta reuşind un loc 1 şi un loc 4 în prima etapă a Campionatului Naţional.

“Maria Csiki a avut o comportare foarte bună în proba de 1.500 de metri, dar sincer, mă aşteptam la mai mult din partea ei în proba de 800 de metri. Şi Răzvan Sabo a avut o evoluţie satisfăcătoare până la accidentare”, a spus antrenorul Nelian Ianchiş.

În cursa de sâmbătă, de 1.500 de metri, Răzvan Sabo a suferit o accidentare la genunchi, după ce la intrarea în turnantă s-a ciocnit cu alţi doi adversari. Din cauza accidentări, Răzvan nu a putut lua startul probei de 800 de metri.

Cât despre următoarele competiţii, programul secţiei de atletism, precum al întregul Clubului Sportiv Şcolar este puţin dat peste cap din cauza bugetului care este mai puţin de jumătate din cel de anul trecut. Conducerea CSS-ului încearcă să găsească soluţii pentru ajustarea bugetului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM