Connect with us

ATLETISM

Robert Parge a ratat podiumul la competiţia din Franţa

Atletul de la CSM Bucureşti nu a prins o zi prea bună şi a avut o prestaţie sub cele reuşite în Ungaria şi Spania. Parge a încheiat cursa de la Miramas pe locul 5


Robert Parge a avut un început de sezon de sală excelent, în care a reuşit să obţină medalia de aur la un turneu în Ungaria, după care a reuşit să obţină o medalie de argint la o competiţie de atletism desfăşurată în Spania.

Atletul sălăjean îşi propune ca la aceste competiţii să îndeplinească baremul de calificare la Campionatul European din luna martie, Însă, până atunci, Robert mai participă la câteva turnee, inclusiv Balcaniadă sau Naţionale, competiţii ce vor avea loc la Istanbul şi Bucureşti.

La finele săptămânii trecute, sportivul sălăjean s-a aflat la startul Elite Indoor Track, o competiţie extrem de puternică ce s-a desfăşurat pe Stadionul “Miramas Métropole” din localitatea franceză Miramas.

La start s-au aflat concurenţi puternici, iar competiţia a fost una acerbă la proba de 400 de metri cu sportivi din Kenya, Franţa, Irlanda, Portugalia sau Marea Britanie. Robert Parge a fost singurul român aflat la startul acestei probe.

Din păcate, atletul sălăjean nu a fost în cea mai bună formă şi a reuşit un rezultat mai slab decât la primele două întreceri din acest an. Dacă în Ungaria a terminat cursa în 47.03, iar în Spania a reuşit un timp de 47.04, de această dată, la competiţia din Franţa, Parge a încheiat cursa cu timpul 47.53.

Un timp asemănător cu cel din primele două curse ar fi însemnat un loc pe podium şi în Franţa. Însă, cu 47.53, Robert Parge a venit abia pe locul 5.

Proba a fost câştigată de francezul Muhammad Kounta cu timpul 46.67, pe locul al doilea fiind portughezul João Coelho cu timpul 46.96. Podiumul a fost completat de irlandezul Christopher O’Donnell cu 47.21. Înaintea lui Parge s-a clasat portughezul Ricardo Dos Santos cu timpul 47.30.

La finalul acestei săptămâni va avea loc Campionatul Balcanic la seniori. Competiţia urmează să aibă loc la Istanbul. După acea competiţie, Robert Parge se va afla la startul Campionatului Naţional de la Bucureşti, programat în perioada 18 – 19 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM