Connect with us

TENIS

Trei sportive de la CSM Zalău, în pregătire la lotul naţional de cadete la tenis de masă

Camelia Chira, Iarina Precup şi Alexandra Comiati au fost selectate să participe la un stagiu de pregătire alături de lotul naţional de cadete. Cantonamentul va avea loc în perioada 12 – 19 februarie, la Constanţa


Chiar dacă în ultimii ani, tenisul de masă a intrat într-un oarecare con de umbră la Zalău, antrenorii Victor Puie şi Augustin Mureşan se luptă în fiecare zi pentru a readuce gloria de altădată a acestei secţii de la Clubul Sportiv Municipal Zalău. Nu este o muncă uşoară şi cei doi antrenori de bat zi de zi de fel şi fel de probleme, dar cu toate acestea, nu renunţă la ideea de a readuce strălucirea secţiei. Recent, clubul a reuşit transferul unei tinere speranţe a tenisului de masă românesc. 

Este vorba despre Alexandra Comiati, sportivă originară din Carei. Alexandra, alături de Camelia Chira, Iarina Precup şi Mara Viman formează o echipă puternică la CSM Zalău, la categoria de vârstă U 15. De altfel, antrenorul Victor Puie chiar are speranţe la medalie cu echipa de fete la Cupa României din martie. Mai mult, Comiati, Chira şi Precup au fost selecţionate să participe la un stagiu de pregătire centralizat, alături de lotul naţional al României U15.

Cele trei sportive de la CSM Zalău s-au deplasat la Constanţa, acolo unde lotul naţional s-a pregătit în perioada 27 – 29 ianuarie.

Antonio Taloş, aproape de sferturi la Cupa României U11

La finele săptămânii trecute, la Odorheiu Secuiesc a avut loc Cupa României la categoriile de vârstă U11 şi U13. Pentru această competiţie, antrenorul Victor Puie a deplasat un lot format din patru sportivi.

Este vorba despre Antonio Taloş, David Bălăneanu, Rareş Ilieş şi Ştefan Vid.Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Antonio Taloş, sportiv care a intrat pe tabloul primilor 16. După un parcurs excelent în grupe, Antonio a trecut şi de primele tururi eliminatorii, fiind eliminat în optimile de finală de Mihai Iordan, sportiv legitimat la CSA Steaua Bucureşti, şi care este partenerul de dublu al zălăuanului. 

După ce a trecut de Taloş, Iordan avea să cucerească medalia de bronz la U 11.

Antonio Taloş a participat şi la U13, acolo unde a ajuns pe tabloul de 32, fiind foarte aproape de o calificare în optimi şi la această categorie de vârstă.

Şi David Bălăneanu a trecut de grupe şi de două baraje pentru a se califica pe tabloul de 64 la U13.

De menţionat este faptul că la U13 au fost înscrişi nu mai puţin de 151 de sportivi, în timp ce la U11 au participat 99 de sportivi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS