Connect with us

Actualitate

Urmează temperaturi scăzute, ger pe timpul nopților și maxime negative

Săptămâna care urmează va aduce o vreme friguroasă, stabilă și fără precipitații. Pe văile adânci, la nivel local se pot atinge sau depăși chiar -20°C în intervale scurte de timp


Astfel, datorită regimului de presiune ridicată, atmosfera se va stabiliza, prin urmare pe timpul dimineților vom avea ger în tot județul cu precădere în văile adânci și care beneficiază de strat de zăpadă (adică toate cu excepția văilor din Sud-Vestul județului unde nu există strat, prin urmare minimele vor fi ușor mai blânde).

Diminețile vor aduce valori cuprinse între -18..-11°C, variind de la zonă la zonă, dar cert este că gerul va pune stăpânire pe tot județul

Se vor semnala inversiuni de temperatură, prin urmare “frigul” se va cantona pe văi, în zonele înalte temperaturile fiind ușor mai ridicate, dar bineînțeles în continuare negative.

-20 grade Celsius

Pe văile adânci, la nivel local se pot atinge sau depăși chiar -20°C în intervale scurte de timp.

Pe arii restrânse, se va semnala ceață care îngheață cu precădere în partea de Est a județului, astfel în cazul apariției acesteia se va depune chiciură sau se poate semnala ninsoare grăunțoasă, aici temperaturile fiind ușor mai ridicate.

Maximele🌡 de peste zi vor rămâne preponderent negative până la sosirea Weekendului, doar în zonele urbane și partea de Vest a județului, din loc în loc pot trece ușor de 0°C pentru scurt timp.

În Weekend vremea se va încălzi ușor, minimele nemaitrecând de limita gerului doar local în văile adânci iar maximele vor fi ușor pozitive.

Nu se vor semnala precipitații, iar vântul va sufla slab și trecător doar în zonele înalte. Cerul va fi predominant senin☀️, doar temporar variabil.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate