Connect with us

HANDBAL

FOTO&VIDEO. Am visat frumos o juma’ de repriză. HC Zalău a avut 8 – 2, dar a pierdut la 4 goluri jocul cu Dunărea Brăila

Cu un palmares impresionant, echipa Zalăului a fost ani buni o forţă a handbalului românesc. Mai ales pe teren propriu, era spaima Ligii Naţionale, iar la poalele Meseşului nu câştiga aproape nimeni. Din păcate, iubitorii sportului de pe semicerc din Sălaj trăiesc acum doar din amintiri, deoarece HC Zalău se află într-o situaţie dificilă – locul 12 în clasament, după 15 etape.

Cel mai dureros este faptul că formaţia lui Gheorghe Tadici nu mai bate aproape pe nimeni, iar soluţiile sunt din ce în ce mai puţine.

Duminică dimineaţă, la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” a poposit HC Dunărea Brăila, o formaţie puternică, dar pe care sălăjencele o învingeau acum un an la Zalău.

Start fulminant: 8 – 2, în minutul 13!

Spectatorii din tribune au început să viseze frumos, deoarece HC Zalău a avut un start de joc formidabil, în care favoritele au avut 3 – 0 (min. 3), iar în minutul 13 tabela indica un scor incredibil: 8 – 2!!!

Costică Buceschi – tehnicianul grupării de pe Dunăre – a solicitat TO, a dat indicaţii preţioase, iar elevele sale şi-au revenit. În mai puţin de 10 minute, echipa din Brăila a marcat nu mai puţin de cinci goluri consecutive, astfel că în minutul 21 scorul era 8 – 7! Seria de goluri a fost întreruptă de golul superb realizat de pe extremă de Gabriela Vrabie, o jucătoare originară tocmai din Brăila.

Un sfert de oră groaznic pentru HC Zalău: 2 goluri marcate, 11 primite!?

A fost mult prea puţin pentru ca Zalăul să ţină piept adversarei, reacţia echipei lui Tadici a fost prea palidă. Astfel, în minutul 25, HC Dunărea a reuşit să egaleze pentru prima dată în acest meci, după reuşita extremei Aneta Udriștioiu (scor 9 – 9).

După un minut, Brăila a reuşit să între în avantaj, după golul braziliencei Gomes da Rocha. În minutul 29, sârboaica Kristina Liscevic a marcat pentru 10 – 13, visul frumos se cam spulbera. În vreo 15 minute, HC Zalău marcase două goluri, în timp ce oaspetele au înscris 11 goluri!!!

Tânăra echipă a Zalăului a încercat să revină în joc, fetele s-au mobilizat, dar nu au mai reuşit până intre în avantaj până la finalul jocului. Au existat, totuşi, câteva momente în care amfitrioanele au reuşit să egaleze, scor 19 – 19 (min. 46) şi 20 – 20 (min. 47).

Victorie meritată a echipei lui Costică Buceschi

În aceste condiţii, HC Dunărea nu putea fi învinsă. Echipa din Brăila s-a impus valoric, dar şi tehnico-tactic, câştigând la patru goluri diferenţă.

Cu victoria de la Zalău, formaţia lui Costică Buceschi rămâne în plutonul fruntaş şi luptă în continuare pentru un loc ce duce în cupele europene.

Meciuri de foc la Zalău – sub Meseş vin CSM Bucureşti şi Rapid Bucureşti

În tabăra noastră, dezamăgire, supărare, nervi, frustrare, lipsă de soluţii, iar HC Zalău rămâne pe locul 12, cu doar 10 puncte în 15 partide! Din păcate, programul competiţional va fi în continuare dificil, deoarece Paula Teodorescu şi compania joacă în următoarea etapă tocmai la Mioveni, în faţa echipei de pe locul 11. Mai apoi, la Zalău vin cele mai puternice formaţii din Liga Naţională – CSM Bucureşti şi Rapid Bucureşti, între cele două partide fiind programată şi o deplasare la fruntaşa SCM Gloria Buzău.

HC Zalău – HC Dunărea Brăila 23 – 27 (11 – 13)

HC Zalău: Paula Teodorescu, Viorica Tăgean, Andreea Popescu – Roberta Stamin (5 goluri), Gabriela Vrabie (4), Emilija Lazic (4), Andreea Mihart (4), Bianca Berbece (3), Adriyana Naumenko (2), Tatyana Oleksandra Prycop (1), Florentina Moisin, Andreea Mărginean, Andreea Bujor, Toth Krisztina, Ioana Bălăceanu şi Daniea Marin. Antrenor: Gheorghe Tadici

HC Dunărea: Elena Şerban, Mayssa Pessoa – Kristina Liscevic (10 goluri), Larissa Fais Munhoz Araujo (4), Francielle Gomes da Rocha (3), Aneta Udriştioiu (2), Jovana Sazdovska (2), Jessica Quintino (2), Nicoleta Balog (2), Mireya Gonzalez Alvarez (1), Liliana Venancio (1), Alexandra Severin, Jelena Lavko, Karoline Helena De Souza, Josipa Mamic şi Marija Shteriova. Antrenor: Costică Buceschi

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL