Connect with us

HANDBAL

HC Zalău încearcă să “spargă gheaţa” cu Dunărea Brăila

Sălăjencele se află în blocaj după ce nu a mai câştigat de cinci etape în Liga Naţională şi vor avea duminică o partidă cât se poate de dificilă. Sub Meseş vine o altă echipă cu pretenţii din Liga Naţională – Dunărea Brăila – care se luptă pentru locurile de cupă europeană. Tânăra echipă a lui Tadici are din nou de înfruntat o formaţie plină cu jucătoare străine de mare valoare, în lotul Dunării aflându-se nume precum Pessoa, Liscevic, Gonzales, Araujo, Quintino sau De Souza

Etapele trec, iar HC Zalău este tot pe ruşinosul loc 12, primul deasupra liniei retrogradării directe. Sălăjencele nu par să aibă cale de scapăre şi prezenţa la barajul pentru menţinerea în prima ligă este tot mai greu de evitat.

Nici programul nu este unul care să-i ofere formaţiei zălăuane prilejul de a ieşi din blocaj. După ce nu a mai câştigat preţ de cinci etape, obţinând doar un punct cu ultima clasată, HC Zalău va încerca imposibilul duminică dimineaţa, în a doua etapă a returului.

Gruparea de sub Meseş revine în faţa propriilor suporteri, dar are de înfruntat o altă echipă cu pretenţii din Liga Naţională. La Zalău vine Dunărea Brăila – ocupanta locului 6 din campionat, care în acest sezon se luptă cu şanse reale la un loc de cupă europeană.

Dunărea Brăila, echipă cu un lot valoros

Tânăra echipă a lui Gheorghe Tadici are de înfruntat o formaţie plină cu jucătoare străine de mare valoare. În această listă se află handbaliste precum Pessoa, Liscevic, Gonzales, Araujo, Quintino sau De Souza, iar exemplele pot continua şi cu câteva jucătoare romance cu experienţă.

La Brăila joacă Elena Udriştioiu, Nicoleta Safta sau Alexandra Severin. Ultima a fost lansată în handbalul mare la HC Zalău, unde a fost golghetera echipei. A plecat în 2021 la Minaur Baia Mare, iar din vară se află la Dunărea Brăila, dar deocamdată este departe de forma care a arătat-o sub Meseş.

În faţa unui astfel de adversar, HC Zalău are şanse minime, însă se va lega de aceste şanse deoarece orice punct ar fi o gură mare de oxigen având în vedere situaţia din clasament.

Dunărea Brăila este pregătită de Costică Buceschi şi vine la Zalău după trei victorii, două în campionat şi una în Cupa României. În ultima rundă, Dunărea a trecut la scor de Măgura Cisnădie, pe care a învins-o la o diferenţă de 10 goluri.

Dacă valoarea lotului şi moralul jucătoarelor după ultimele rezultate este de partea celor de la Dunărea, HC Zalău are atuul terenului propriu, dar şi a statisticii ultimelor confruntări.

Anul trecut, HC Zalău a învins Brăila. Va putea face asta şi duminică?

Echipa lui Gheorghe Tadici a învins Dunărea Brăila exact acum un an, pe 5 februarie 2022, reuşind să se impună cu 26 – 24 la Zalău. Sălăjencele mai au două victorii în sezonul 2020 – 2021, când competiţiia s-a disputat sub formă de turnee. Atunci, HC Zalău a câştigat de fiecare dată la un gol, 27 – 26, respective 29 – 28.

Partida dintre HC Zalău şi Dunărea Brăila are loc duminică, de la ora 11.00. Biletele pentru acest meci se pot achiziţiona sâmbătă între orele 13.00 – 15.00 şi duminică începând cu ora 09.00, de la casieria sălii sporturilor. Preţul unui bilet este 10 lei.

Duminică, ora 11.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”:

HC Zalău – HC Dunărea Brăila

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL