Connect with us

Social

Acțiune de tip ”BLITZ” în mai multe comune din Sălaj – Aproape 40 de sancțiuni contravenționale

Zeci de sacțiuni au fost aplicate de polițiștii rutieri împreună cu polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, în urma unei acțiuni care a avut loc pe 1 februarie 2023. În cadrul acțiunii de tip Blitz, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere, ambele pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au retras 5 certificate de înmatriculare

Miercuri, 1 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au acționat pe D.N. 1 G și D.N. 1 F, pe ruta Almașu – Fildu de Sus – Cuzaplac – Zimbor și Sânmihaiu Almașului – Hida – Gâlgău Almașului, în cadrul unei acțiuni desfășurată la nivel național, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, au fost testați cu aparatul etilotest 110 conducători auto. În urma testărilor, nu a fost depistat niciun conducător de autovehicul care să fi consumat alcool, înainte să se urce la volan.

Totodată, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale potrivit prevederilor O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 11 pentru depășirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, în cadrul acțiunii de tip Blitz, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere, ambele pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii sălăjeni continuă, zilnic, acțiunile în trafic.

Se acţionează pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene din județul Sălaj, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei, pentru combaterea vitezei excesive, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, precum și a altor abateri de la normele rutiere, care pot genera accidente de circulație.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social