Connect with us

ATLETISM

Robert Parge urcă pe podium şi în Spania

Atletul de la CSM Bucureşti a reuşit să cucerească medalia de argint în proba de 400 de metri la Meeting Internacional Catalunya Pista Coberta, concurs ce a avut loc în Sabadell, un oraş aflat lângă Barcelona. Pentru Rorbert Parge urmează concursul de la Miramas


Rorbert Parge a început excelent sezonul de sală din 2023. Atletul sălăjean, legitimat la CSM Bucureşti, a participat la Nyíregyháza Fedettpályás Versenye, competiţie ce a avut loc în Ungaria. A fost un debut de sezon de vis, având în vedere că sportivul a cucerit medalia de aur în proba sa preferată, 400 de metri.

După competiţia din ţara vecină, atletul s-a îndreptat spre destinaţii mai îndepărtate şi a aterizat în Spania, acolo unde la finele săptămânii trecute a luat startul la Meeting Internacional Catalunya Pista Coberta, în Sabadell, un oraş de lângă Barcelona, Spania.

La fel ca şi în Ungaria, Robert s-a focusat doar pe proba de 400 de metri, reuşind o cursă foarte bună şi în Spania. Atletul zălăuan a reuşit să încheie cursa cu timpul 47.04, timp suficient pentru medalia de argint. Proba a fost câştigată de spanionul Inaki Canal, cu timpul 46.85, iar podiumul a fost completat tot de un spaniol, Lucas Bua, cu timpul 47.12.

O medalie de aur şi o medalie de argint nu este un început rău pentru Robert Parge care, după un an 2022 de recuperare, are planuri măreţe pentru acest sezon de sală, ţinta lui principală fiind Campionatele Europene din Turcia, din perioada 2 – 5 martie.

La finalul acestei săptămâni, Robert Parge se va afla la startul unei noi competiţii. Este vorba despre un concurs la Miramas, Marseille (Franţa). Sportivul sălăjean va mai concura la Istanbul şi Bucureşti, unde vor avea loc Campionatele Balcanice şi Campionatul Naţional, înainte de Campionatul European.

“Pot să spun faptul că toată munca depusă a dat roade până acum. Mai am câteva curse cu care vreau să cobor sub 47 de secunde şi să fiu cât mai aproape de standarul de Europene, 46.35. Vineri alerg în Franţa, iar mai apoi mai am Balcaniada şi o cursă la Belgrad pentru ranking/barem pentru europene”, ne-a declarat Robert Parge.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM