Connect with us

DIVIZIA A1

Deplasări la Bucureşti şi Tulcea pentru juniorii şi cadeţii de la CSS Zalău

Noul sistem gândit de Federaţie pentru aceste două categorii de vârstă este “îmbrăţişat” şi mai degrabă nu prea de către cluburile participante, acestea aflându-se nevoite să facă deplasări de sute de kilometri pentru un joc de campionat. Aşa a fost şi la finalul săptămânii trecute, când voleibaliştii de la CSS Zalău au străbătut aproape toată ţara pentru două jocuri la Bucureşti (juniorii I) şi Tulcea (cadeţii)


Începând din acest sezon, Federaţia Română de Volei a decis să schimbe formatul Campionatelor Naţionale de Juniori şi Cadeţi, astfel că în locul tradiţionalelor turnee, s-a jucat tur – retur şi pe urmă echipele au fost împărţite în Grupe de “Elită” şi de “Perspectivă”. 

Cadeţii de la CSS s-au calificat în prima categorie, în timp ce juniorii în cea de-a doua. Cert este că ambele echipe au avut parte de cea mai lungă deplasare, la primul joc din acest an.

După ce primele două etape au fost amânate din cauza acţiunii lotului naţional al României U17, primul meciuri oficiale din 2023 au fost cele din etapa a III-a, etapă în care juniorii au avut meci la Bucureşti, în timp ce cadeţii s-au deplasat la Tulcea, adică deplasare de peste 800 de kilometri!!! În aceste condiţii, CSS Zalău a făcut o singură deplasare pentru a mai reduce din cheltuieli.

Sâmbătă, juniorii au jucat la CSS 2 Bucureşti, în Grupa Perspectivă, şi s-au impus cu 3 – 0, în timp ce cadeţii au evoluat, la Tulcea, duminică dimineaţa şi au pierdut cu 3 – 1.

Alături de cele două echipe a făcut deplasarea Dorian Faur, în timp ce Bogdan Nicolae a alături de echipa de speranţe la un turneu la Oradea.


Rezultatele înregistrate

Juniori:

CSS 2 Bucureşti – CSS Zalău 0 – 3 (-12, -13, -13)

CSS Zalău: Alex Jurge, Marius Nemeş, Vlad Almaş, Rareş Alexa, Szabo Krisztian, Ştefan Ciocan, Antonio Rus, Tudor Ardelean şi Raul Boieş. Antrenor: Dorian Faur

Cadeţi:

CSS Tulcea – CSS Zalău 3 – 1 (-23, 18, 12, 15

CSS Zalău: Ştefan Ciocan, Raul Boieş, Lucian Urzică, Antonio Rus, Tudor Ardelean, Szabo Daniel, Dragoş Crişan, Ionuţ Ciontoş şi Andrei Botiş. Antrenor: Dorian Faur


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1