Connect with us

Actualitate

Fetița născută prematur și fără creier din comuna Someș-Odorhei a murit la nici 5 luni

În urmă cu aproape 5 luni, în satul Șoimuș (comuna Someș-Odorhei), o femeie dădea naștere unei fetițe născute prematur. Micuța a fost internată la o clinică din Cluj-Napoca, în stare gravă, acolo unde a și venit pe lume iar micuţul suflet nevinovat s-a zbătut cu o problemă gravă de sănătate. Mai exact, s-a născut fără creierul mare. În cursul zilei de marți, micuța s-a stins din viață


Un copil este considerat prematur dacă este născut înainte ca sarcina să împlinească 37 de săptămâni. Nașterea prematură expune copilul unor riscuri precum problemele respiratorii, infecțiile, intoleranța digestivă sau probleme de auz ori de vedere.

Progresele în medicină au făcut ca, în prezent, cam 9 din 10 bebeluși prematuri să supraviețuiască și să se dezvolte normal. Majoritatea bebelușilor născuți înainte de 32 de săptămâni și cei care cântăresc 2,5 kg sau mai puțin, pot avea nevoie de susținere pentru respirație și pot fi îngrijiți într-o unitate de terapie intensivă neonatală până când se dezvoltă suficient pentru a supraviețui singuri.

Cam aşa este şi cazul micuţei Ana Maria Nadhazi, care s-a zbătut între viață și moarte, încă de primele zile. Mai exact, s-a născut fără creierul mare.

Micuța a fost internată la o clinică din Cluj-Napoca, în stare gravă, acolo unde a și venit pe lume.

Mama și-a purtat bebelușul timp de 7 luni știind că va muri

Mama – o tânără doar 23 de ani – sfâșiată de durere, crezând totuși într-o speranță. Inima bietei fetițe nu a mai bătut normal şi medicii nu i-au mai dat nicio șansă de viaţă.

Povestea acestei mame a început la o ecografie de sarcină pe care a făcut-o. În timp ce asistenta plimba bagheta cu ultrasunete pe același loc de pe burtă, încă o dată și încă o data – femeia a știut că ceva nu este în regulă..

La un moment dat s-a făcut un apel umanitar către oamenii cu suflet mare pentru a ajuta pe mama micuței, avea nevoie de bănuți, bani pentru a avea cu ce să îşi poată înmormânta copilul.

Pe Ana Maria o aștepta o surioară, dar uneori viața e nemiloasă, iar aceasta nu a mai putut să o cunoască.

În cursul zilei de marţi, 31 ianuarie, micuţa s-a stins din viaţă, la nici 5 luni de la naştere.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate