Connect with us

Politică

Călin Forţ, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: “Amintirea ne face mai puternici”

Administratorul public al municipiului Zalău, alături de alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, a fost prezent azi la întâlnirea desfășurată la Primăria Municipiului Zalău pe tema Holocaustului. Evenimentul a ţinut să marcheze Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, adică 78 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este o dată încărcată de simbolism din perspectiva eforturilor internaționale de combatere a antisemitismului și a oricăror forme de discriminare, rasism și xenofobie.

➡️ Se împlinesc 78 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, o zi care ne amintește de tragedia Holocaustului și de imensele suferințe pe care acesta le-a adus milioanelor de evrei. Amintirea ne face mai puternici

❗️Amintindu-ne ororile Holocaustului putem face eforturi să împiedicăm asemenea atrocităţi în viitor, deoarece niciodată nu trebuie să se permită repetarea lor.

🟣Căci “Istoria vorbește… Istoria nu tace”, astăzi am participat la o întâlnire desfășurată la Primăria Municipiului Zalău în cadrul căreia am rememorat faptele pline de cruzime care au dus la acest genocid, ne-am îndreptat gândurile către cei șase milioane de evrei uciși și ne-am exprimat compasiunea față de cei care au supraviețuit.

Călin Forţ – administratorul public al municipiului Zalău, alături de E.S. Reuven Azar – Ambasadorul Statului Israel

Ambasadorul Statului Israel, la Zalău

👏Salut prezența la întâlnire a E.S. Reuven Azar – Ambasadorul Statului Israel, care a ales să comemoreze alături de comunitatea din Zalău victimele Holocaustului, aducând un omagiu milioanelor de oameni nevinovați care în urmă cu peste șapte decenii au pierit în cel mai mare masacru din istorie – Holocaustul.

🤝La eveniment au fost prezente oficialități locale și județene, respectiv viceprimarii municipiului Zalău – Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, secretarul general al municipiului Zalãu – Marina Fazacas, președintele Consiliului Județean Sălaj – Dinu Iancu Sălăjeanu și Rudy Marcovici – directorul de Patrimoniu din cadrul Federației Comunităților Evreiești din România; Dan Hâş – președintele Comunității Evreilor din Zalău; Rafael Shaffer – Prim Rabinul Federației Comunităților Evreiești din România; prof. universitar doctor Lucian Năstasă Kovacs – directorul Muzeului de Artă Cluj Napoca și drd. Chaya Cristina Hâş din cadrul Comunității Evreilor Zalău.

❗️Este important să ne amintim că Holocaustul nu a început cu o crimă, ci a început prin cuvinte și a progresat către afectarea drepturilor fundamentale, culminând cu genocid. De aceea, trebuie să combatem toate formele de discurs care promovează ura, intoleranța, xenofobia și antisemitismul.

Datoria noastră, a comunității sălăjene și nu numai, este de a ne asigura că suntem solidari și că facem tot ce este posibil pentru a ne educa tinerii de astăzi să fie curajoși și să lupte pentru fiecare membru al comunității.

Educația este instrumentul cel mai eficace pentru a feri națiunile de boala ignoranței, a intoleranței și indiferenței. Educarea tinerei generaţii în spiritul respectului pentru demnitatea umană, pentru adevăr, armonie socială şi diversitate poate duce la schimbarea societăţii în ansamblul ei.

✅Îmi permit să vă adresez tuturor îndemnul de a ne facem datoria să încurajăm tinerii să își asume misiunea de nu fi niciodată indiferenți. Am convingerea că denunțarea oricărei forme de extremism, intoleranță, xenofobie și antisemitism este o responsabilitate mai importantă decât un act izolat de curaj, iar acesta privește întreaga societate.

Călin Forţ – administratorul public al municipiului Zalău

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Politică