Connect with us

Politică

Deputatul Alin Prunean ia atitudine în cazul grădiniţei din Crasna

În ultima perioadă, în spaţiul public au ajuns mai multe zvonuri, cum că “copiii români nu ar avea loc la creșa și grădinița” inaugurată cu mare fast anul trecut la Crasna. Pentru a găsi varianta cea mai aproape de adevăr, deputatul Alin Prunean s-a deplasat la Crasna, acolo unde a discutat cu mai mulţi oameni din zonă, dar şi cu reprezentanţi ai grădiniţei şi ai autorităţilor locale

Contrariat de articolul de ziar ce spune câteva lucruri grave despre cum e să fii elev român într-o comună majoritar maghiară din Sălaj, am decis să obţin informaţii oficiale concrete la faţa locului.

Ajuns la Crasna, am văzut mai intâi, noua gradiniţă cu pricina. Mare, chiar foarte mare. Apoi am solicitat informaţii oamenilor aflaţi în poziţii oficiale ce le deţin şi le pot documenta. Unii au fost deschişi şi amabili, doritori să facă lumină şi să răspundă la orice fel de întrebări am ridicat, alţii au fost suspicioşi şi irascibili. Oarecum simplu de înțeles, dar totuşi neplăcut pentru mine.

Informaţiile pe care le-am primit sună diferit de cele prezentate în articol, prima inadvertenţă este cea că în Crasna, actualmente, nici măcar nu există creşă, ci doar grădiniţe – cu program normal şi respectiv cu program prelungit. Am ascultat variantele unor oameni care vor să rămână anonimi, dar şi pe cele ale autorităţilor, pentru că fiecare are o poveste diferită de a celorlalţi. Adevărul e undeva la mijloc, nu ştiu cât de echidistant plasat e acest mijloc. Cert este că şi “anonimii” spun că unele informaţii din articol sunt neadevărate.

Se zice că niciodată nu iese fum fără foc. Motivul real din spatele acestui demers jurnalistic anonim nu îl vom ști; cert este că extremismul poate deveni periculos, el este din ce în ce mai insinuant şi unii oameni pot fi manipulaţi uşor prin media, să cadă pradă lui. Ca urmare, eu cred – şi am si sugerat-o şi la Crasna – autorităţile locale şi factorii responsabili de gestionarea învăţământului preşcolar şi şcolar în comună, ar trebui să facă publice informaţiile oficiale – cu cifre şi cu detalii. Clar şi pe înţelesul oricui. Iar dacă au fost unele scăpări, cred cu putere că se pot remedia de către cei responsabili.

Și pentru că vorbim de educație și învătământ, zilele acestea ar trebui să existe dezbateri reale organizate de Ministerul Educației pe tema proiectelor de legi ale educației. Din păcate acestea lipsesc cu desăvârșire!

Alin Prunean – deputat REPER

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Politică