Connect with us

Politică

Subprefectul Florin Florian: “Sălajul a atras peste 1,2 de miliarde de lei din fonduri europene”

Prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, judeţul nostru – atât sectorul public, cât şi cel privat – a atras fonduri europene în valoare de aproape 1.22 miliarde de lei, aspect apreciat şi de subprefectul Sălajului, Florin Florian

Programul Operațional Regional (POR) este unul dintre programele prin care România a putut accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională în perioada 2014-2020. Din păcate, prin acest program, România a încasat doar 3.7 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o rată de absorbție de doar 54,05%.

Chiar şi aşa, în perioada de finanțare 2014 – 2020 a Programului Operațional Regional (POR), #Sălajul a atras aproape 1,22 de miliarde de lei (244 milioade de euro).

“Cu aceste #fonduri_europene, comunitățile locale din județ și mediul de afaceri s-au transformat în mai bine, mai frumos, mai util”, spune Florin Florian – subprefect al judeţului Sălaj.

👉#Firmele_private, cu diverse obiecte de activitate – producție, servicii medicale, servicii agricole, tipografii, s-au extins, s-au dotat și au reușit să crească competitivitatea pe piață cu proiecte de peste 149 de milioane de lei

Sectorul_public s-a axat pe modernizarea infrastructurii rutiere, pe modernizarea unităților de învățământ, creșă nouă, transformarea spațiilor publice degradate în parcuri pentru copii, modernizarea iluminatului public, săli de sport, pe eficientizare energetică, pe crearea de noi servicii integrate în comunitățile rurale, construirea de case de tip familial, dotări pentru spitale etc.

“👉 Unitățile administrativ-teritoriale au reușit să atragă 1,07 miliarde de lei, bani care vin să crească calitatea vieții sălăjenilor din toate zonele județului.

👏Cele mai multe fonduri accesate au ajuns la Zalău, Primăria reușind să finalizeze deja 15 proiecte!

Toți, deopotrivă, merită felicitări pentru eforturile depuse în derularea celor 98 de proiecte de investiții!”, a mai punctat subprefectul Florin Florian, care în perioada 2017 – 2020 a fost prefectul Sălajului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Politică