Connect with us

Social

Elicopterul SMURD a preluat o fetiță de doar 14 ani ce suferea de bronhopneumonie. Minora a decedat în spital

O minoră de 14 ani a fost transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Satu Mare cu o bronhopneumonie severă, în comă hipercapnică și ventilată mecanic


În data de 17.01.2023, la ora 14.10, o minoră în vârstă de 14 ani a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Spitalul Orășenesc Negrești Oaș la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare având bronhopneumonie severă, în comă hipercapnică și ventilată mecanic.

”Menționăm că pacienta suferea de amiotrofie spinală, boală congenitală degenerativă progresivă neuromusculară, cu malformația toracelui, condiție medicală care constituie un factor vulnerabilizant major pentru evoluția infecțiilor respiratorii și durata de viață în general”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare pentru ObiectivSM.

La momentul transferului, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Satu Mare s-au instituit procedurile de terapie intensivă corespunzătoare.

”Starea generală afectată sever la momentul internării evoluează nefavorabil și pacienta intră în stop cardiorespirator resuscitat timp de 40 minute, fără răspuns, la ora 15.52 fiind declarat decesul”, mai spun reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare.

Acesta fiind al doilea caz similar în doar câteva zile, când o altă fetiță de doar 15 ani s-a stins din viață la Spitalul Județean Satu Mare, în urma unui stop cardio-respirator.

Deși inițial se internase cu o banală pneumonie. Fata nu avea probleme de sănătate, iar acum, apropiații și familia sunt în stare de șoc.

Sursa: Jurnalul de Satu Mare

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social