Connect with us

TENIS

Patrik Bolduţ, finalist la puternicul Circuit Naţional de la Braşov

Sportivul pregătit de Sergiu Carp a ajuns până în finala Circuitului Naţional de la Braşov şi este prima finală de Circuit Naţional pe care a jucat-o la categoria de vârstă 14 ani. În drumul spre finală, Patrik a eliminat doi sportivi din Top 10 FRT la categoria 14 ani


Patrik Bolduţ are planuri mari pentru acest an şi îşi doreşte să participe la cât mai multe competiţii externe pentru a urca în clasamentul internaţional, astfel încât la începutul anului viitor să poată avea un loc asigurat la Les Petits As, un adevărat Campionat Mondial al juniorilor.

Însă, cu toate acestea, sportivul pregătit de Sergiu Carp nu neglijează competiţiile de pe plan intern, iar la început de an, puştiul minune al tenisului sălăjean s-a aflat la Braşov, acolo unde a participat la un puternic Circuit Naţional.

Tenismanul sălăjean a participat la categoria de vârstă 14 ani şi a avut un parcurs de excepţie, reuşind să ajungă până în semifinalele competiţiei, asigurându-şi astfel, prima medalie la un Circuit Naţional la categoria de vârstă 14 ani.

Elevul lui Sergiu Carp a fost favoritul numărul 8 al competiţiei, iar în primul tur a trecut cu 6 – 1, 6 – 1 de un tenisman din Târgu Mureş. În turul al doilea a urmat disputa cu bunul său prieten, David Cercel, de care a dispus tot în două seturi, 6 – 3, 6 – 0.

În sferturile de finală, Patrik a dat peste favoritul numărul 2 al competiţiei, Emilian Negoiţă de la Altius Tennis Club, sportiv clasat pe locul 8 la nivel naţional! Însă, şi de această dată, sportivul nostru s-a impus în două seturi, 6 – 1, 6 – 1 şi s-a calificat în semifinalele Circuitului Naţional de la Braşov, unde -s-a duelat cu David Burac, un sportiv din Vaslui, favoritul numărul 4 al turneului şi pe care l-a învins în două seturi, 6 – 1, 6 – 1. Burac este pe locul 10 la nivel naţional la această categorie de vârstă.

Patrik Bolduţ a jucat finala cu Iancu Manolache, cel care a fost favoritul numărul 1 al competiţiei, fiind un sportiv aflat pe locul 2 în clasamentul naţional al Federaţiei Române de Tenis. Iancu, la fel ca şi Negoiţă şi Burac este cu un an mai mare decât Patrik, astfel că experienţa superioară şi-a spus cuvântul.

Chiar dacă a trecut de Negoiţă şi Burac, Bolduţ nu a mai reuşit asta şi cu Iancu Manolache. Însă, elevul lui Sergiu Carp a făcut un meci bun care îi dă încredere pentru următoarele competiţii la care va participa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS