Connect with us

JUNIORI

Voleibalistele de la ACS Silvania Sport Şimleu şi cadeţii de la CSS Zalău şi Academia de Volei “Lazăr Marius” merg în Elită

Grupele de cadeţi s-au calificat în Grupa Elită, în timp ce grupele de juniori vor evolua în faza a II-a la Grupa Perspectivă, acolo unde vor evolua şi fetele de la ACS Silvania Sport Şimleu Silvaniei


Începând din acest an, Campionatele Naţionale de juniori şi cadeţi se desfăşoară sub un nou format competiţional. Astfel, în loc de clasicele turnee, Federaţia Română de Volei a optat pentru un sistem în patru faze la juniori şi cadeţi, echipele participante fiind împărţite în grupe geografice, de unde, după clasament, sunt împărţite în două grupe, Elită şi Perspectivă.

În faza a III-a, cele mai bune 3 echipe din fiecare serie vor participa la Turneul Semifinal feminin, care se va desfăşura, atât în Grupa de „Elită” cât şi în cea de „Perspectivă”. Echipele de pe primele trei locuri, atât în Grupa de „Elită” cât şi în cea de „Perspectivă”, de la masculin se vor califica la Turneul Final.

În faza a IV-a va avea loc turneul final, în perioada 17.05 – 21.05.2023.

Şimleuancele de la ACS Silvania Sport au ajuns în Elită

În campionatele de volei, judeţul Sălaj este reprezentat de CSS Zalău, Academia de Volei “Lazăr Marius” (masculin) şi ACS Silvania Sport Şimleu Silvaniei (feminin). La juniori, echipele masculine s-au calificat în Grupa Speranţă, cele două fiind repartizate într-o grupă cu CSS Caransebeş, ACS Ex-4 Volei Bucureşti şi CSS 2 Bucureşti.

Echipa din Şimleu a mers în Grupa Elită şi face parte dintr-o grupă cu CNNT Craiova, CSS Sibiu, CS Viitorul Borş, CSS Lugoj şi CSS Sighetu Marmaţiei. În prima etapă, şimleuancele s-au deplasat la Craiova, fiind învinse, scor 3 – 0. Prima victorie din “Elită” a venit în etapa a doua, pe teren propriu.

Fetele antrenate de Ovidiu Teuşan au reuşit să revină de la 0 – 2 cu CSS Lugoj şi au câştigat partida cu 3 – 2.

Şi cadeţii merg în Elită

În ceea ce priveşte echipele de cadeţi, atât CSS Zalău, cât şi Academia de Volei “Lazăr Marius” s-au calificat în Grupa “Elită”, însă, au fost repartizate în serii diferite. Astfel, CSS Zalău face parte din Seria A, alături de echipe precum CSS Topliţa, CNMV Ploieşti, CTF Mihai I Bucureşti, CSS Tulcea şi CSS Viitorul Cluj.

Cât despre Academia de Volei “Lazăr Marius”, aceştia se vor confrunta LPS CSS Suceava, CSS Botoşani, CSM Bucureşti A, CSM Bucureşti B şi CSS Avram Iancu Ştei.

Semicantonament pe plan local

În vederea participării în faza a II-a a campionatelor, voleibaliştii de la CSS Zalău au efectuat un semicantonament pe plan local, cu câte două antrenamente pe zi, între Sărbătorilde Iarnă şi prima săptămână din ianuarie. Odată cu începerea şcolii, băieţii au revenit la câte un antrenament pe zi. CSS Zalău are şi doi jucători convocaţi la lot, Patrick Verdeş şi Dragoş Crişan, astfel că meciurile din prima etapă au fost amânate.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUNIORI