Connect with us

Actualitate

Vine iarna! Prognoza meteo pentru săptămâna 23-29 ianuarie în Sălaj

Ianuarie a fost o lună destul de călduroasă, cu temperaturi mai mari față de normalul perioadei, dar vremea începe să se răcească. Acest lucru este cauzat de un ciclon polar care a ajuns la noi în țară

Meteorologii anunță că începând de luni, 23 ianuarie 2023, temperaturile din Sălaj vor începe să scadă.

În această săptămână atmosfera va fi schimbătoare astfel că în primele două zile ale săptămânii vom avea temperaturi ridicate, cu maxime de 9..13°C și minime cuprinse între 2..-3°C.

Inversiunile de temperatură vor apărea și ele în peisaj, astfel în zonele înalte vom avea preponderent temperaturi cu +, iar pe văile adânci minimele vor fi negative.

Cerul va fi variabil, doar Luni mai mult senin, iar vântul va avea intensificări în zonele înalte.

Dimineața zilei de Miercuri vine cu minime negative și îngheț peste tot, valorile fiind cuprinse între -7..0°C, cele mai scăzute fiind pe văi, iar local sunt șanse de apariție a ceții.

În zonele înalte se vor semnala inversiuni de temperatură, iar temperaturile vor fi apropriate de 0°C.

Maximele de Miercuri vor urca până spre 4-6°C în termometre, iar nebulozitatea va alterna între un cer msi mult senin si unul parțial înnorat.

A doua parte a săptămânii și Weekend-ul vor veni cu o răcire pronunțată📉, maximele atingând 1..4°C, scăzând treptat spre finalul intervalului (mai scăzute în zonele înalte, cu circa 2-3).

Minimele vor fi preponderent negative în tot județul, fiind cuprinse între -2..-8°C.

Cerul va fi mai mult noros, iar în Weekend se pot semnala precipitații mixte sau ninsori, cu precădere în zonele înalte, și vor fi scurte intensificări de vânt.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate