Connect with us

BOX

Şimleuanca Diana Tănăsescu va reprezenta România la un turneu în Serbia

Pugilista de la CSM Zalău a fost convocat la lotul naţional al României la categoria de vârstă tineret, fiind primul an la această categorie. La junioare, Diana a cucerit Campionatul Naţional, Cupa României, dar cel mai bun rezultat este, fără doar şi poate, medalia de bronz cucerită la Campionatul European


De doi ani la rând, Diana Tănăsescu se află în vârful topului celor mai buni sportivi ai judeţului Sălaj. Deşi este încă o puştoaică, eleva lui Adrian Popuţea a făcut furori la competiţiile naţionale de box, reuşind să devină campioană naţional atât la cadeţi, cât şi la junioare.

A câştigat şi Cupa României la ambele categorii de vârstă şi a reprezentat România la două Campionate Europene la junioare, reuşind anul trecut să obţină medalia de bronz.

Din 2023, Diana va trece la categoria de vârstă tineret, unde îşi propune să aibă un parcurs asemănător, dacă nu chiar şi mai bun faţă de ce a reuşit până în prezent.

Este un adevărat “diamant” descoperit de Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş, iar antrenorii de la lotul României ştiu asta şi chiar dacă se află în primul an la tineret, şimleuanca Diana Tănăsescu a fost convocat de către antrenorul federal Ion Alexandru Andrei.

Lotul naţional de tineret începe pregătirea pentru Campionatul European ce va avea loc în luna aprilie, în Armenia. Pugiliştii s-au reunit la începutul anului la Complexul Sportiv Naţional “Lia Manouliu” şi urmează să participe la primul turneu.

Astfel, Diana Tănăsescu va reprezenta România la un turneu ce va avea loc în Serbia, în data de 15 ianuarie. Sportiva legitimată la CSM Zalău va rămâne în pregătire cu lotul naţional şi după acea competiţie, urmând ca la începutul lunii februarie să participe la Cupa României.

Pentru Campionatul European din Armenia, obiectivul Dianei, conform antrenorilor de la CSM Zalău, este un loc 5, având în vedere că sportiva se află în primul an la tineret.

Pe termen lung, Diana visează la o nouă medalie europeană, dar şi participarea la Jocurile Olimpice.

Szatmari Maria trebuie să-şi reconfirme locul

În vederile antrenorilor de la loturile naţionale a intrat o altă sportivă de la CSM Zalău. Este vorba despre Szatmaria Maria. Sportiva a fost convocată la o acţiune de pregătire în finalul anului trecut, fiind selecţionată în lotul naţional de tineret.

Însă, sportiva nu va face deplasarea în Serbia şi urmează să-şi reconfirme locul în lotul naţional la Cupa României ce va avea loc în perioada 7 – 12 februarie, la Giurgiu.

În anul 2022, Szatmaria Maria a reuşit să cucereasă bronzul la Campionatul Naţional de tineret, dar şi medalia de argint la Cupa României.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX