Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău transferă un fotbalist crescut de FCSB!

Echipa pregătită de Cristian Lupuț și-a întărit defensiva cu un jucător crescut de echipa lui Gigi Becali şi care a evoluat la FCSB 2, dar şi la echipe de liga secundă, precum Aerostar Bacău şi Unirea Constanţa

Aflată într-o bătălie aprigă pentru un loc de play-off, SCM Zalău vrea să se întărească în această iarnă. Mai ales după ce s-a despărţit la finalul anului trecut de mai mulţi jucători importanţi, clubul de la poalele Meseşului continuă campania de achiziţii.

După ce i-a transferat pe căpitanul Şimleului – Ionuţ Paşcu -, dar şi pe internaţionalul din Republica Moldova – Artur Pătraş, SCM Zalău a bifat o nouă achiziţie.

Andrei Bobaru – şcolit la FCSB şi cu 25 de meciuri în Liga a II-a

Sălăjenii au ajuns la un acord cu Andrei Bobaru (n. 2 august 2000), un fundaş central crescut de echipa lui Gigi Becali! Noul jucător al Zalăului are 22 de ani, este originar din Bucureşti şi a făcut junioratul la FCSB, unde a evoluat şi pentru echipa secundă.

În scurta sa carieră sportivă, Bobaru a simţit deja aerul ligii secunde, în tricoul formaţiilor Aerostar Bacău şi Unirea Constanţa. În perioada în care a jucat pentru gruparea din Moldova, fotbalistul a lucrat cu actualul antrenor, Cristian Lupuţ.

În Liga a II-a, noul fundaş al Zalăului a bifat 25 de meciuri şi a marcat un gol în poarta echipei Dacia Mioveni (aprilie 2021), când argeşenii evoluau în al doilea eşalon.

Andrei Bobaru a evoluat în Liga II-a, în tricoul formaţiilor AEROSTAR BACĂU (foto) şi Unirea Constanţa

Vine de la o echipă fruntaşă de Liga a III-a

În prima parte a sezonului, Andrei Bobaru a evoluat pentru Metalul Buzău, formaţie care în acest an se bate la promovarea pentru Liga a II-a.

Cu Bobaru în teren, buzoienii au terminat anul 2022 pe locul 2 în Seria II, având patru puncte în spatele liderului CSM Râmnicu Sărat.

Dacian Nastai, fostul antrenor al echipei Sportul Şimleu, actualmente tehnicianul formaţiei satelit al FCSB-ului (Unirea Constanţa)

Referinţe bune şi de la Dacian Nastai

După plecarea experimentaţilor Cătălin Ion şi Mihai Onicaş, SCM Zălău a rămas descoperită în centrul liniei defensive. Ca urmare, au fost căutate soluţiile cele mai bune, iar conducerea clubului l-a ţintit” pe fostul jucător al FCSB-ului.

Pe Bobaru îl ştia antrenorul Cristi Lupuţ, dar şi Dacian Nastai – fostul tehnician al Şimleului, care în acest moment ocupă banca tehnică a formaţiei Unirea Constanţa (echipa satelit a grupării conduse de latifundiarul Gigi Becali).

“Încercăm să refacem lotul, după plecările din iarnă. Sperăm ca Andrei Bobaru va aduce un plus la echipă pentru îndeplinirea obiectivelor. Fotbalistul a mai lucrat cu Cristi Lupuţ, ceea ce e un avantaj. Am primit referinţe bune şi de la Dacian Nastai. La 22 de ani, fotbalistul a evoluat deja în Liga a II-a, iar în acest an a jucat la o fruntaşă din Liga a III-a”, ne-a declarat Ioan Gurzău, managerul secţiei de fotbal de la SCM Zalău.

Andrei Bobaru a semnat un contract cu SCM Zalău pentru o perioadă de un an şi jumătate, fiind aşteptat la reunirea lotului, programată luni, 16 ianuarie pe Stadionul Municipal.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 11 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL