Connect with us

Social

A acroşat o femeie şi s-a făcut nevăzut. Şoferul era băut

Polițiștii rutieri din Jibou l-au identificat cu operativitate pe şofer şi acesta a fost depistat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud!

Vineri seara, pe Drumul Naţional DN 1, pe raza localităţii Ileanda, a avut loc un eveniment rutier soldat cu o victimă. . Undeva, în jurul orei 20.15, un bărbat de 50 de ani, din comuna Ciceu-Giurgești (jud. Bistrița-Năsăud) ce conducea un autoturism pe direcţia Baia Mare – Dej.

Pe un sector de drum în curbă, acesta a acroșat o femeie de 60 de ani din Ileanda, care se deplasa regulamentar, pe acostament.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. Suspectul a fost identificat cu operativitate de polițiștii rutieri din Jibou și a fost depistat în trafic, în localitatea Dumbrăveni (jud. Bistrița-Năsăud).

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,17 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului rutier, femeia de 60 de ani a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital.

Polițiștii rutieri din Jibou continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Recomandări venite de la IPJ Sălaj

Recomandări ale polițiștilor rutieri sălăjeni, privind obligațiile pe care le au și riscurile la care se expun conducătorii auto implicați în accidente rutiere grave, în cazul în care părăsesc locul accidentului:

În situația în care sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, conducătorii auto au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuvințarea polițiștilor.

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea oamenilor legii, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat:

  • să ia măsuri de anunțare imediată a Poliției,
  • să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului,
  • să nu părăsească locul faptei.

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligată să anunțe de îndată Poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social