Connect with us

Social

Primăria Someş-Odorhei vrea energie verde pentru toate instituţiile publice din comună

Autorităţile locale au făcut demersurile pentru implementarea unui proiect ce prevede instalarea unui sistem de panouri fotovaltaice pentru producerea energiei electrice. În luna decembrie a avut loc şi sesiunea de depunere a proiectelor

Mai ales după ce energia electrică s-a scumpit extrem de tare, tot mai multe unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din România au început să se îndrepte către energia verde.

Considerată energia viitorului, energia verde este generată  din resurse naturale, şi care nu dăunează mediului înconjurător.

La acest deziderat vrea să ajungă şi Primăria Someş-Odorhei. În acest sens, autorităţile locale au făcut demersurile pentru un proiect ce prevede instalarea unui sistem de panouri fotovaltaice pentru producerea energiei electrice.

Prin acest sistem, se doreşte ca toate instituţiile publice din comună să fie conectate la un sistem de energie verde produsă prin panouri fotovoltaice. Aceste panouri solare colectează energie regenerabilă şi curată, sub formă de lumină solară, care apoi se transformă în energie electrică.

Administraţia locală de la Someş-Odorhei a pregătit deja proiecte, iar în luna decembrie au avut loc sesiunea de depunere. Investiţia ar putea fi finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), dar există şi alte variante.

Recent, a fost deschis un apel de proiecte şi de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) destinat autorităţilor publice locale. Este vorba de investiţii pentru obţinerea independeţei electrice, în valoare de 250 de milioane de euro!

“M-aş bucura să putem implementa acest proiect în comună,  în care este vizat iluminatul public la sala de sport şi la clădurile publice, precum şcoala, grădiniţa sau primăria. Investiţia va fi finanţată de AFM”.

Ioan Şandor – primarul comunei Someş-Odorhei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social