Connect with us

Social

VIDEO. Dan Ghiurco, prezenţă inedită la Biserica Penticostală Jibou – Primarul a premiat un tânăr surdo-mut, care a predat la Poliţie un portmoneu plin de bani găsit pe stradă

În semn de apreciere, primarul oraşului Jibou a ţinut să îl premieze pe tânărul Ludovic Darius Lăcătuş pentru spiritul civic de care a dat dovadă, chiar în timpul reuniunii comunității de la biserica pe care o frecventează

Ludovic Darius Lăcătuş, este un tânăr de 31 de ani din Jibou, un tânăr de etnie rromă, pentru care soarta a fost puţin nedreaptă. Viaţa sa nu este una normală, firească, ba chiar una grea, deoarece nu are auz și nu poate vorbi. Aşa s-a născut.

Pentru aceasta, însă, Ludovic Darius a fost înzestrat cu alte calităţi, calităţi morale şi spirituale. Azi, 29 decembrie, tânărul din Jibou a dat din nou dovadă de un mare spirit civic.

În timp ce se afla în oraşul Jibou, undeva în zona Unicarm, acesta a găsit un portmoneu în care se aflau foarte mulți bani. Fără să ezite şi fără să deschidă portmoneul, s-a dus glonţ la poliţie!

A făcut un gest de o moralitate exemplară, pe care comunitatea şi reprezentanţii autorităţilor locale chiar au vrut să îl marcheze şi să îl aprecieze pe deplin. În mod special, primarul oraşului Jibou a ţinut să îl premieze personal şi, nu oricm, ci în public.

Ludovic Darius Lăcătuş este un bun creştin. El este omul zilei în Jibou și merită aprecierea tuturor”, a punctat primarul Dan Ghiurco.

În această seară, Dan Ghiurco a participat la reuniunea comunității de la Biserica Penticostală Nr. 2 Jibou, pe care Ludovic Darius o frecventează. Edilul a ţinut un discurs impresionant, despre viaţă, despre suflet şi viaţă, care a intrat la sufletul  credincioșilor, dar şi la sufletul pastorului Ioan Beuca.

Mai apoi, din resursele personale, primarul Dan Ghiurco i-a oferit lui Ludovic Darius un premiu în bani, dar şi aprecierile sale şi ale viceprimarului Vlad Paşcalău, care din păcate nu a putut fi prezent la eveniment din cauza unor probleme de sănătate.

Dan Ghiurco: “Moralitatea trebuie să primească recunoaștere”

Am fost impresionat azi de caracterul și de onestitatea de care a dat dovadă concetățeanul nostru, Ludovic Darius Lăcătuș. Este un tânăr care muncește, căruia nu i-a fost niciodată ușor. S-a confruntat în viață cu greutăți, cu atât mai mult cu cât are probleme de auz și vorbire. A făcut astăzi un gest de o moralitate exemplară. El este omul zilei în Jibou și merită aprecierea tuturor.

Ludovic a găsit dimineață un portmoneu cu foarte mulți bani. Nici măcar nu l-a deschis, deși era evident că portmoneul are un conținut consistent. S-a dus direct la Poliție să îl predea, pentru a se găsi persoana care a pierdut banii și pentru care aceștia erau foarte importanți.

Am ținut ca în această după-amiază să îl onorez pe Ludovic pentru felul său de a fi. Am participat la reuniunea comunității de la biserica pe care o frecventează pentru a-i oferi un premiu în bani din resursele mele personale, să subliniez astfel aprecierea față de Ludovic. Să subliniez pentru comunitate că moralitatea trebuie să primească recunoaștere.

Ludovic comunică în viața de zi cu zi mult mai greu decât noi, din cauză că nu are auz și nu poate vorbi. Dar prin gestul său de azi ne-a comunicat tuturor ceva foarte important. Că este esențial să fim onești în comunitate. Oricât ne-ar fi de greu. Iar lui Ludovic îi este greu. Muncește mult și o ajută pe mama sa la serviciile de curățenie pe care le prestează. Dacă suntem onești, dacă suntem cinstiți unii cu alții, avem de câștigat ca societate civilizată, în care comunitatea răsplătește individul corect.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care săptămâna viitoare va apărea joi, 4 ianuarie 2023.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social