Connect with us

FOTBAL

“Bomba” finalului de an în fotbalul sălăjean. Ioan Gurzău, noul manager al secţiei de fotbal de la SCM Zalău!

În ultimele zile din 2022, SCM Zalău s-a întărit şi la nivelul conducerii secţiei de fotbal, acolo unde în ultima perioadă lucrurile au cam lăsat de dorit. Marius Paşca – cel care a ocupat funcţia de manager în ultimul an şi jumătate – a fost pus să se ocupe de juniorii clubului, iar pe postul de manager a ajuns Ioan Gurzău….nimeni altul decât conducătorul de la Sportul Şimleu, cel care are o vastă experienţă în fotbal, atât la nivel de Liga a III-a, cât şi la nivel de Liga a II-a

Deşi a beneficiat de o susţinere consistentă din partea autorităţilor locale, SCM Zalău a rămas datoare la nivel de rezultate. Dacă în sezonul trecut şi-a ratat obiectivul, în actuala stagiune, gruparea de sub Meseş tremură să prindă locul 4, care i-ar asigura prezenţa în play-off.

Din vara anului 2021, antrenorii s-au tot schimbat la echipă, astfel că pe bancă au fost George Zima, Dorin Toma, Marius Muntean, iar acum Cristian Lupuţ. Schimbările dese de antrenori nu au însemnat reţeta câştigătoare, astfel că cei care se ocupă de destinele clubului SCM Zalău au luat decizia să facă o schimbare şi în conducerea secţiei de fotbal.

De ceva timp, Ioan Gurzău era în vizorul celor de la SCM Zalău. Între cele două părţi au fost unele discuţii, care s-au concretizat în perioada sărbătorilor. Totul a devenit şi oficial în cursul zilei de miercuri, când Ioan Gurzău a fost aunţat noul manager al secţiei de fotbal.

Ioan Gurzău vine sub Meseş tocmai de la rivala judeţeană Sportul Şimleu, acolo unde cu bani puţini a reuşit să menţină echipa în Liga a III-a două sezoane la rând. “Omul de fotbal” de sub Măgură a dat curs ofertei de la SCM şi vine cu ambiţii la Zalău pentru a pune umărul la revenirea fotbalului sălăjean în Liga a II-a.

De numele său se leagă şi ultima prezenţă a unei echipei din Sălaj în eşalonul secund. Este vorba de FC Silvania Şimleu Silvaniei, care a activat în Liga a II-a în perioada 2009 – 2010.

Ani la rând, Ioan Gurzău s-a ocupat de destinele echipelor din Şimleu (Mobila, Silvania, Sportul), dar a mai făcut parte şi din conducerea echipelor Unirea Dej şi Olimpia Satu Mare. La Satu Mare a fost chiar în perioada în care Olimpia a activat în Liga a II-a.

Marius Paşca rămâne în club

După ce a fost antrenor, Marius Paşca a ocupat şi funcţia de manager al secţiei de fotbal, din vara anului 2021, imediat după acel baraj pentru Liga a II-a cu Unirea Dej. Cu Paşca manager, SCM Zalău nu a rupt gura târgului, iar în sezonul trecut şi-a ratat obiecitvul. Situaţia a fost cât se poate de delicată şi în actuala stagiune, astfel că echipa este pe locul 4, când mai sunt de jucat trei etape din retur, dar şansele la play-off sunt rezervate.

Conducerea clubului anunţă în mod elegant despărţirea de Marius Paşca, care rămâne în cadrul clubului, urmând să fie numit şeful centrului de copii şi juniori.

“Clubul nostru are plăcerea de a anunța faptul că a ajuns la o înțelegere cu domnul 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐆𝐮𝐫𝐳ău pentru a ocupa postul de 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐫 𝐚𝐥 𝐬𝐞𝐜ție𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥 începând din această pauză competițională! Îi mulțumim domnului 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐏𝐚ș𝐜𝐚 pentru munca depusă în această postură și îi urăm mult succes în funcția pe care o va ocupa în continuare, cea de șe𝐟 𝐚𝐥 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 și 𝐣𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢”, a transmis SCM Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL