Connect with us

BOX

Patrik Bolduţ, Diana Tănăsescu şi Ilena Benescu, cei mai buni sportivi ai Sălajului pentru al doilea an consecutiv

Tenismanul de la ACS Sergiu Carp Tennis Club, pugilista de la CSM Zalău şi karateka de la CS Terrakid Zalău se află în fruntea clasamentelor DJST Sălaj ai celor mai buni sportivi ai Sălajului în anul 2022, la sporturi olimipice, respectiv sporturi neolimpice

La fel ca în fiecare final de an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj analizează rezultatele sportivilor sălăjeni în competiţiile naţionale şi internaţionale în anul respectiv. Pe baza rezultatelor obţinute, instituţia condusă de Adrian Fărcaş întocmeşte două clasamente, câte unul pentru sporturile olimpice şi unul pentru sporturile neolimpice a celor mai buni sportivi ai Sălajului.

În 2022, situaţia este similară cu cea de anul trecut când ne referim la locul 1. Astfel, pentru al doilea an consecutiv, Diana Tănăsescu şi Patrik Bolduţ împart locul 1 în clasamentul celor mai buni sportivi ai Sălajului la probele olimpice.

Cei doi sportivi au avut un an 2022 de excepţie, în care au reuşit rezultate deosebite şi nu au putut fi despărţiţi în fruntea clasamentului. Diana Tănăsescu a reuşit să câştige Cupa României, fiind şi campioană a României. Totodată, în acest an, sportiva pregătită de Adrian Popuţea a urcat pe podium la Campionatul European şi a adus a doua astfel de medalie pentru boxul sălăjean. În 2022, Diana a mai câştigat şi Turneul internaţional Braşov Open.

Cât despre Patrik Bolduţ, puştiul pregătit de Sergiu Carp a câştigat tot ce se putea câştiga în acest an. A devenit CAMPION al României la individual, dar şi la echipe. A cucerit circuite naţionale, turnee internaţionale din calendarul Tennis Europe, a participat cu naţionala României la Campionatul European, unde s-a clasat pe locul 5.

În ceea ce priveşte clasamentul sporturilor neolimpice, Ilena Benescu este pe locul 1 pentru al doilea an la rând. Karateka de la CS Terrakid Zalău a avut un an 2022 foarte bun, în care a reuşit să obţină trei locuri 1 la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional (Brăila), trei locuri 1 la Campionatul Naţional de Karate Fudokan (Bucureşti) şi un loc 2, respectiv un loc 3 la Campionatul Mondial de Karate Tradiţional (Kanjska-Gora, Slovenia).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX