Connect with us

DIVIZIA A1

Duel tare sub fileu. SCM Zalău înfruntă SCMU Craiova

În etapa a IX-a din Divizia A1, formaţia zălăuană joacă în compania oltenilor lui Dănuţ Pascu. Gruparea de sub Meseş întâlneşte o echipă cu pretenţii din campionatul României, care în sezonul trecut a câştigat medaliile de bronz, dar în ciuda adversarului valoros de care are parte, SCM Zalău vrea să obţină prima victorie în faţa unei echipe de top a Diviziei A1

În ultimele două etape, SCM Zalău a avut parte de adversari modeşti, astfel că nu a lăsat loc emoţiilor şi a câştigat cu 3 – 0 atât cu CSM Suceava, cât şi în deplasarea de la Universitatea Cluj. În aceste jocuri au fost importante punctele, dar şi faptul că antrenorul Dragan Kobiljski a dat şansa să joace şi jucătorilor care au evoluat mai puţin.

După ultimele rezultate, SCM Zalău priveşte cu optimism finalul turului, în care mai are de înfruntat trei adversari. Primul adversar este şi cel mai dificil, gruparea de sub Meseş urmând să joace în etapa următoare cu SCMU Craiova.

Sub Meseş vine echipa care în sezonul trecut a obţinut medaliile de bronz în Divizia A1 şi care se bate la locurile fruntaşe şi în acest campionat.

SCMU Craiova este pe podium

Craiova are o linie de clasament mai bună decât SCM Zalău şi se află pe locul 3, cu 18 puncte. Oltenii antrenaţi de Dănuţ Pascu vin după o înfrângere cu Dinamo, scor 1 – 3, acest meci fiind singurul din cele opt etape, din care SCMU Craiova nu a obţinut punct.

În această toamnă, SCMU Craiova a jucat şi în Cupa CEV şi a fost cât pe ce să elimine din competiţie echipa turcă Fenerbahce. Oltenii au câştigat acasă cu 3 – 1, dar în Turcia au pierdut du 3 – 0, iar mai apoi au cedat şi în “setul de aur”.

Având un lot mai bine cotat, cu jucători cu experienţă, SCMU Craiova pare să aibă un uşor avantaj în faţa Zalăului. În teren, acest aspect nu este unul decisiv, iar formaţia zălăuană este gata să facă un meci mare şi să obţină prima victorie în faţa unei echipe de top din Divizia A1.

Partida dintre SCM Zalău şi SCMU Craiova se dispută duminică, de la ora 15.00, în Sala Sporturilor Gheorghe Tadici. Pentru a patra oară în acest tur, formaţia zălăuană va putea fi văzută şi la TV, jocul urmând să fie televizat de TVR 3.

Cele două echipe s-au mai întâlnit înainte de startul sezonului, în cadrul unui turneu amical la Craiova, unde oltenii s-au impus cu 3 – 0.

Adrian Feher:Craiova are un lot valoros, dar cred că putem obţine un rezultat bun din acest meci

“Dacă ne uităm după componenţa lotului, probabil că SCMU Craiova e o echipă cotată mai bine decât noi. Jocul echipei şi determinarea băieţilor care am văzut-o în acest sezon îmi dă speranţe şi mă gândesc la o victorie în meciul de duminică. Nu va fi uşor, pentru că întâlnim o echipă care an de an s-a luptat pentru primele locuri şi a cucerit medalii. Au un lot valoros, dar cred că putem obţine un rezultat bun din acest meci. Băieţii noştri sunt capabili de acest lucru. Ce vreau să remarc cu este faptul că echipa noastră prezintă interes în spaţiul media, chiar dacă nu mai suntem echipa de altădată. Pentru a patra oară în acest tur, meciul nostru va fi în direct la TV şi acest lucru nu poate decât să ne bucure, pentru că echipa aceasta are scopul de a face o bună propagandă oraşului”, ne-a declarat Adrian Feher.

Duminică, ora 15.00, Sala Sporturilor:

SCM Zalău – SCMU Craiova

Rezultatele înregistrate în etapa a VII-a:

Ştiinţa Explorări – CSM Constanţa 0 – 3

Steaua Bucureşti - Ştiinţa Bucureşti 3 – 0

CSM Suceava - Arcada Galaţi 0 – 3

“U” Cluj - SCM Zalău  0 – 3

SCMU Craiova - Dinamo Bucureşti 1 – 3

Unirea Dej – Rapid Bucureşti 0 – 3

CLASAMENT

  1. Dinamo Bucureşti    8       7     1      23 : 7       21

  2. Steaua Bucureşti         8       7     1     22 : 7       20

  3. SCMU Craiova           8       6     2     21 : 9       18

  4. Arcada Galaţi                      7       6     1      19 : 7      17

 5. Rapid Bucureşti        7       5     2      17 : 7      16

6. SCM Zalău                 8       5     3      19 : 11    16

7. Explorări Baia Mare 8       4     4      15 : 14     11

 8. Unirea Dej            8       3     5      12 : 15     10

9. CSM Constanţa         8        3    5      11 : 16      9

10. CSM Suceava             8              1    7        3 : 23      2

11. “U” Cluj                      8              0    8        2 : 24      1

12. Ştiinţa Bucureşti        8             0    8        1 : 24      0 

Etapa a IX-a se desfăşoară după programul:

Rapid Bucureşti – Ştiinţa Explorări

Dinamo Bucureşti – Unirea Dej

SCM Zalău – SCMU Craiova

Arcada Galaţi – “U” Cluj

Ştiinţa Bucureşti – CSM Suceava

CSM Constanţa – Steaua Bucureşti

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1