Connect with us

Social

Dinu Iancu-Sălăjanu- dezbateri despre patriotism cu tinerii de la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău

Tinerii de la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău au dezbătut astăzi tema patriotismului la Biblioteca Judeţeană, alături de Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a aflat, astăzi, în mijlocul elevilor de la Colegiul Național “Silvania” Zalău, în cadrul dezbaterii intitulate “Tinerii și sentimentul patriotic”, ce a avut loc la Biblioteca Judeţeană “I.S. Bădescu” Sălaj.

Este patriotismul desuet? Ce semnificație are patriotismul pentru adolescenți? Cum se manifestă el în rândul tinerilor? Acestea au fost câteva dintre întrebările la care liceenii zălăuani, coordonați de prof. Ioana Tuduce, au căutat răspunsuri și au expus puncte de vedere.

“M-am bucurat să fiu alături de tineri, să le ascult părerile, să le răspund la întrebări. Am foarte mare încredere în generația tânără și cred că prin implicare și dialog, adolescenții de astăzi vor deveni adulții responsabili de mâine, reușind să realizeze lucruri mari, de care să fie mândri și care să le asigure un viitor mai bun.

Cât de frumos este să explorezi, să evoluezi, să cunoști lumea, păstrându-ți, însă, mereu viu, sentimentul apartentenței la locurile natale, bucuria că faci parte dintr-o comunitate frumoasă, ce poate să conteze în județ, în regiune, în România!

Pentru că, a fi patriot înseamnă nu doar să-ți respecți istoria, strămoșii, limba, ci și să îți iubești aproapele, să te implici în bunul mers al societății şi să-ți faci datoria pentru comunitate și pentru țară”, a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social