Connect with us

HANDBAL

Cristina Neagu, printre cele mai bune handbaliste la ultimul său Campionat European din carieră – Unstoppable

Cristina Neagu, desemnată recent cel mai bun inter stânga la Campionatul European de handbal feminin, a fost inclusă automat și în panoul de nominalizări pentru titlul de jucătoarea anului 2022


Căpitanul reprezentativei noastre a fost aleasă în urma voturilor fanilor, mass-media şi ale specialiştilor EHF, cel mai bun inter stânga al Campionatului European.

Alături de cele şapte jucătoare alese pe fiecare post în All Star Team se mai află cea mai bună apărătoare şi MVP-ul Europenelor.

Pentru româncă a fost ultimul Campionat European la care ia parte și, chiar dacă tricolorele s-au clasat abia pe poziția a 12-a, ea a fost aleasă în All Star Team. Selecționata lui Florentin Pera spera la calificarea în semifinale înaintea ultimelor două partide, dar înfrângerea cu Muntenegru a pus capăt acestui vis.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a României la acest turneu, reușind să înscrie de 34 de ori și să ajungă la o bornă impresionantă. Ea a adunat 303 goluri la Campionatele Europene și se află pe primul loc în clasamentul all-time al marcatorilor, indiferent dacă ne referim la competițiile masculine sau feminine.

În ciuda faptului că a anunțat că nu acesta este ultimul Campionat European pentru ea, Cristina a dat asigurări că va fi prezentă la Mondialul din 2023.

“Sunt mândră să fiu prima jucătoare care a ajuns să înscrie acest număr de goluri. Sunt mândră și să fiu nominalizată și la echipa turneului, înseamnă că munca mea este din nou răsplătită. Au trecut anii și peste mine și uite că reușesc să joc în continuare la cel mai înalt nivel. Chiar dacă echipa nu mă face fericită, performanța mea individuală consider că a fost bună spre foarte bună la acest turneu.

Deocamdată, consider că am jucat cu jucătoarele cu experiență, care au fost în ultimii ani la echipa națională și cred că am făcut-o bine. O să vedem pe viitor, probabil va rămâne același nucleu de jucătoare și pentru Campionatul Mondial, după care nu știu ce se va întâmpla”, a declarat Cristina Neagu la întoarcerea în țară.

La masculin, nominalizările vor aparţine în primul rând jucătorilor din Europa care vor fi incluşi în All Star Team, la Campionatul Mondial din 2023, competiție care va avea loc în luna ianuarie, în Polonia și Suedia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL