Connect with us

FOTBAL

Republicanii A de la SCM Zalău, campioni de toamnă în Seria a IX-a

Formaţia antrenată de Alexandru Pop şi-a asigurat prima poziţie în play-off-ul seriei după ce a câştigat sâmbătă la LPS Bistriţa. Zălăuanii au ajuns la 32 de puncte, dar nu vor să se oprească aici şi speră la câştigarea seriei în primăvară


Juniorii republicani de la SCM Zalău traversează cel mai bun moment din scurta lor istorie. Deşi cele două grupe activează doar pentru al doilea sezon la acest nivel, atât juniorii A, cât şi juniorii B s-au calificat în play-off.

Juniorii A antrenaţi de Alexandru Pop se ţin tare şi de etape bune sunt în fotoliul de lider. Forma bună a fost continuată şi în play-off, unde Sergiu Elekes şi colegii săi au două victorii şi o remiză în primele trei etape.

Sâmbătă, în etapa a III-a, SCM Zalău a câştigat în deplasarea de la LPS Bistriţa cu scorul de 3 – 1, iar după acest rezultat şi-a asigurat primul loc la final de an deşi din turul play-off-ului se mai joacă sâmbătă şi etapa a IV-a.

SCM Zalău a dominat clar jocul de la Bistriţa, iar Radu Gabriel a fost cel care a deschis drumul spre victorie. Zălăuanii au avut avantaj minim la pauză, dar după reluare, David Almaş a adus liniştea cu golul de 0 – 2.

În prelungiri, LPS Bistriţa a redus din diferenţă, dar în minutul 90+3 avea să mai marcheze un gol şi SCM Zalău, prin golgheterul Sergiu Elekes.

După acest succes, elevii lui Alexandru Pop sunt campioni de toamnă în Seria a IX-a, dar vor să termine anul cu dreptul şi acum toată atenţia se îndreaptă spre ultimul joc din campionat, cel de sâmbătă cu Unirea Dej, ocupanta locului 3. Nu va fi însă şi ultimul joc din acest an, deoarece pe 30 noiembrie, juniorii A de la SCM Zalău mai joacă şi în 16-zecimile Cupei României cu LPS Bihorul Oradea.

”Mă bucur că ne-a continuat forma bună, iar prin victoria de la Bistriţa ne-am asigurat primul loc la final de an. Eu nu vreau să ne oprim aici şi sper la câştigarea seriei. Acesta a fost un obiectiv impus de mine, la care băieţii răspund foarte bine. Încă mai avem mult de muncit, dar suntem pe drumul cel bun. Sperăm să câştigăm şi jocul cu Unirea Dej, iar apoi cel din Cupa României cu LPS Bihorul Oradea. Nu va fi uşor, dar am încredere în jucători”, ne-a declarat Alexandru Pop.

Juniorii B au pierdut pe terenul liderului

În etapa a III-a din play-off-ul Seriei a IX-a a Campionatului Naţional U17, juniorii B de la SCM Zalău au pierdut la scor de neprezentare în deplasarea de la liderul LPS Satu Mare. În urma acestei înfrângeri, gruparea antrenată de Marius Muntean ocupă locul 4, fiind depăşită în clasament de Unirea Dej.

Zălăuanii susţin sâmbătă ultimul meci din acest an, pe teren propriu cu Unirea Dej.

Jun. A: LPS Bistriţa – SCM Zalău 1 – 3 (0 – 1)

Au marcat: Radu Gabriel, David Almaş şi Sergiu Elekes

SCM: Rareş Sălăjan – Denis Bercea, Ionuţ Brîndea, Boszormeny Darius, Sână Lucian, Andrei Tite, Florin Herţe, Radu Gabriel, Sebastian Nicoraş, Sergiu Elekes, David Almaş. Au mai intrat: Nicolae Chiş, Rareş Simea şi Andrei Balabuc. Antrenor: Alexandru Pop.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL