Connect with us

Social

Deputatul Florian Neaga vine cu veşti bune privind pensionarii, copiii, salariații cu venitul minim, persoanele cu handicap, veteranii și văduvele de război

Măsuri importante de la 1 ianuarie pentru echitate socială – reușitele PSD prin participarea responsabilă la guvernare

Guvernare bună înseamnă responsabilitate față de toți cetățenii și măsuri pentru echitate socială, astfel încât calitatea vieții să fie cât mai bună pentru toate categoriile sociale.

Iar PSD a reușit să impună partenerilor din coaliția de guvernare adoptarea de măsuri esențiale pentru acest scop, începând cu 1 ianuarie, în sprijinul categoriilor vulnerabile – pensionarii, copiii, salariații cu venitul minim, persoanele cu handicap, veteranii și văduvele de război.

Pensiile vor crește, toate cu 12,5 %. Iar pensionarii cu pensii sub 3.000 lei vor primi sprijin în bani, în funcție de venitul pe care îl au – sprijin de 1.000 de lei pentru pensii până în 1.500 de lei, de 800 de lei pentru pensiile până în 2.000 de lei și sprijin de 600 de lei pentru pensiile până în 3.000 de lei.

Pensionarii vor primi acest ajutor în două tranșe pe parcursul anului 2023. Se va acorda și un sprijin special de 1.400 de lei, pentru energie, pensionarilor cu pensii de până la 2.000 de lei, în două tranșe semestriale.

Salariul minim va fi majorat la 3.000 lei, din care 200 de lei sunt scutiți de taxe, pentru a veni atât în sprijinul salariaților, cât și în sprijinul angajatorilor.

Alocațiile vor fi indexate și ele cu rata inflației de la 1 ianuarie. Iar persoanele cu venituri până la 1,700 de lei vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei, la fiecare două luni, pe tot parcursul anului 2023.

Persoanelor cu handicap li se vor acorda o a 13-a indemnizație și indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației începând din 2018, de când au fost înghețate, reprezentând o creștere de aproximativ 30 la sută.

Solidaritatea socială este un deziderat pentru PSD și se impune ca sprijinirea categoriilor sociale să se facă diferit, așa încât cei care au cea mai mare nevoie de sprijin să îl primească pentru a trăi demn, normal.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social