Connect with us

Social

Vernisaj de expoziție – „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj”

Ambulanța pentru Monumente Sălaj vă invită în data de 29 noiembrie, de la ora 19:00, în sala Porolissum, la vernisajul primei expoziții din cadrul proiectului „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj. Evenimentul va fi găzduit de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, susținut financiar de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură

În urma unei veri lungi în care am făcut cercetare de teren, a venit momentul să împărtășim rezultatele muncii noastre în cadrul unei prime expoziții. Prin intermediul proiectului „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj” am străbătut satele sălăjene pentru a documenta o categorie aparte de patrimoniu construit: porțile vechi.
Nu ne-am limitat la sate ci am străbătut și orașele în contextul în care, în zona urbană, evoluția spațiului contruit este una mai dinamică, iar presiunea înnoirii porților este chiar mai mare decât în zona rurală.
Scopul: conștientizarea publicului larg în legătură cu valoarea, importanța și frumusețea acestei categorii de patrimoniu construit din lemn și piatră, anume porțile și gardurile vechi – elemente funcționale ale oricărei gospodării și care înglobează elemente de artă și meșteșug.


Vernisajul primei expoziții va avea loc în data de 29.11.2022 la ora 19:00 și va fi găzduită de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în sala Porolissum, str. 1 Decembrie 1918, nr.12.
Acest proiect cultural este susținut financiar de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură.

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău, Muzeul Judetean Satu Mare, Tarnat – Kalotaszeg Durabil.
Echipa proiectului este formată din: Cornelia-Florina Fechete, Madalina Varga și Bogdan Ilieș.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social