Connect with us

Social

Proiect de promovare a tradiţiilor prin tabere pentru copii, iniţiat de Asociaţia Atelierul de Joc Popular

Proiectul dezvoltat de Asociaţia Atelierul de Joc Popular are ca scop promovarea tradiţiilor prin tabere de activități cultural-educative, dedicate copiilor, tinerilor dar și adulților. Un prim obiectiv va fi strângerea de fonduri pentru acest proiect

Tradiţiile nu trebuie uitate. În acest context, Asociaţia Atelierul de Joc Popular are ȋn vizor un nou proiect: construirea de la temelie a unui tabere pentru copii.

Atelierul propune ca ȋn cadrul acestei tabere cultural-educative, să păstreze ceea ce a mai rămas din tradiţii , să fie descoperite de cei care vin din urmă.

După ceva mai bine de doi ani de la înființare, doi ani în care am trăit în online, cu multe restricții dar și cu multă frică după ridicarea lor, este clar că timpul se scurge repede.

De asemenea este limpede că acțiunile pe care le-am inițiat și le-am dus la bun sfârșit vor rămâne, sperăm noi utile și de folos pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare.

Tot limpede este faptul că o bună parte din tradiții s-a pierdut.

De ce aceste tradiții s-au pierdut? Din păcate nu avem noi răspunsul și nici nu căutăm să găsim factorii care au dus la asta, însă ne dorim să păstrăm ceea ce a mai rămas și să oferim căi atractive pentru cei care vin din urmă și vor sa descopere tradițiile.

Așadar, furăm startul dorințelor de Crăciun și facem public unul dintre proiectele pe care le dorim să îl ducem la bun sfârșit!

Acesta este construcția unei tabere pentru copii, tineri dar și adulți, tabără care urmează să fie pusă în folosul activităților cultural-educative pentru toți cei dornici să exploreze printre tradiții.

Toate acțiunile pe care le vom iniția începând cu luna Decembrie 2022, vor avea un obiectiv în plus, și anume strângerea de fonduri pentru acest proiect.

Persoanele fizice sau juridice sau chiar instituțiile care vor să se implice în acest proiect sunt așteptate alături de noi. – Gabriel Marius Boticaș

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social