Connect with us

Social

FOTO&VIDEO. Ce a descoperit un căutător de comori în apropiere de municipiul Zalău

Aflat în căutarea unei… comori, un tânăr pasionat din satul Panic a descoperit în această după-amiază un adevărat arsenal de proiectile ruseşti provenite din Al Doilea Război Mondial

Szilard Domokos este un tânăr de 27 de ani din satul Panic (comuna Hereclean). Îi place să fie un om activ. Ani buni, a lucrat în transporturi, dar acest domeniu a cam căzut în ultima perioadă. Ca urmare, s-a reorientat rapid. La el în sat a înfiinţat o plantaţie de puiet de brad, iar mica afacere a început să meargă…

Tânărul din Panic are şi un hobby. Are o mare pasiune faţă de căutătorii de comori. De vreo doi ani, a decis să intre în rândul acestora. Iniţial, şi-a achiziţionat un detector de metale în valoare de 2.000 de lei, dar pretenţiile au crescut, astfel că acesta a cumpărat un detector mai performant, în valoare de peste 6.000 lei!

De câte ori îi permite timpul, îşi ia detectorul de metale şi pleacă în căutarea unei… comori. Cam asta a făcut tânărul şi luni, 21 noiembrie.

În timp ce cerceta o zonă din păşunea din apropierea satulului Panic, pasionatul de comori a tresărit: detectorul a descoperit ceva. Nu a fost vreun tezaur dacic sau din alte epocă, ci un adevărat arsenal de muniţie.

Undeva pe la ora 15.15, a sunat de urgenţă la 112, iar la faţa locului s-au deplasat echipaje de la pompieri şi poliţie.

Oamenii legii au început cercetările şi au descoperit în pământ, la o adâncime de aproximativ 30 de centimeri, nu mai puţin de 68 de proiectile ruseşti provenite din Al Doilea Război Mondial!

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit pentru asanarea elementelor de muniție neexplodate. Proiectilele au fost transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.

Pentru Szilard, aceasta a fost prima aventură cu “captură” în căutarea unei comori, o comoară pe care sperăm să o găsească cândva…

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social