Connect with us

Feminin

Meciul anului în fotbalul feminin din România. Declaraţii înaintea derby-ului de la Târgu Mureş


ASA Târgu Mureş şi Olimpia Cluj se vor întâlni într-un meci care poate stabili viitoarea campioană a ţării


De câţiva ani încoace, mai exact de cinci ani, Olimpia Cluj domină fotbalul feminin din România, cucerind medaliile de aur tot de cinci ori. Singura adversară de top a rămas doar ASA Târgu Mureş.

Şi în acest sezon, cele două formaţii din Ardeal îşi dispută supremaţia, având în vedere că cele două au câştigat toate meciurile de până acum. Sigur, excepţie a făcut meciul direct din tur, desfăşurat pe Someş şi în care campioana s-a impus cu scorul de 3 – 0.

Duminică, într-un meci din etapa a VIII-a, ASA şi Olimpia se întâlnesc, de data aceasta pe Mureş. Pe arena Transil din Targu Mures, începând cu ora 11.00, ASA este gazdă în încercarea de a opri detaşarea Olimpiei înainte de play-off.

În clasament, ce două formaţii sunt despărţite de trei puncte, iar ambiţiile sunt mari, cu atât mai mult cu cât în loturile ambelor echipe se află jucătoare de certă valoare.

Pe deoparte, ASA are în componenţă trei jucătoare din Naţionala de senioare, trei de la Naţionala U19 si cinci jucătoare maghiare, care au evoluat în campionatul Ungariei. Liderul echipei este Andreea Paraluta, portarul mureşencelor şi al echipei Naţionale, după afirmaţia specialiştilor probabil în Top 4 in Europa. Ultima dată, ASA a câştigat titlul în România în 2010.

De cealaltă parte, Olimpia are un lot tânar extrem de valoros, cu o medie de vârsta sub 19 ani, 12 jucătoare fiind convocate la ultima partidă a echipei României împotriva Albaniei (scor 4-0 la Bucureşti) .
Este şi principalul rezervor de talente pentru selecţionatele U19, U17 şi U15, fiecare reprezentativa având în lot 5-6 jucătoare clujence. Cea mai cunoscută  jucătoare de la Olimpia este Ştefania Vătafu, cea la Gala AFAN din anii 2014 şi 2015, a fost desemnată drept “Jucătoarea Anului în România”. Remarcate special sunt şi Ioana Bortan, Alexandra Lunca sau Corina Olar, cele care şi-au făcut deja un nume şi au făcut istorie în acest sport.

La un asemenea lot şi asemenea rezultate, trebuia să existe şi o bancă tehnică pe măsură, astfel că profesorul Mircea Albon este un nume important în fotbalul feminin, care a cucerit 10 medalii de aur în România: cinci cu Clujana Cluj şi cinci cu Olimpia Cluj!
 

Programul etapei a VIII-a din Superligă, ce se va desfăşura duminică, de la ora 11.00:

Clubul Sportiv Real Craiova – Asociaţia Club Sportiv Heniu (se joacă azi)
Vasas Femina Odorhei – CS Independenţa Baia Mare
Asociaţia Fotbal Club Fair-Play – CS Navobi Iaşi
ASA Târgu Mureş – Olimpia Cluj
 


Declaraţii înaintea derby-ului de la Târgu Mureş:

 “Pentru echipa mea, meciul cu Olimpia Cluj este cel mai aşteptat meci al sezonului, fiind pe bună dreptate considerat derby-ul campionatului. ASA Târgu Mureş porneşte cu şansa a doua, dar o să încercăm să facem un joc bun şi spectaculos, chiar dacă la data jocului nu o să avem cinci jucătoare de bază ce vor absenta, deoarece sunt accidentate. Sperăm să fim un adversar dificil pentru clujence!”.
                     Carol Seches  – antrenor ASA Târgu Mureş
                                              

  “Într-o săptămână în care s-au jucat meciuri în fotbalul feminin ca: Atletico Madrid -Olympique Lyon, Twente – Barcelona sau Chelsea – Wolfsburg să spui că ASA Târgu Mureş – Olimpia Cluj este meciul sfârşitului de săptămână pare puţin exagerat, însă din punctul meu de vedere chiar este! Întotdeauna acest meci a fost o provocare pentru toţi cei implicaţi: jucătoare, antrenori, conducători,  suporteri şi chiar pentru presa sportivă. Cu toate că în majoritatea cazurilor, duelurile dintre cele două echipe ardelene au fost spectaculoase şi interesante, majoritatea presei a făcut eforturi să rămână indiferenţă. Să sperăm că duminică va fi un nou început. Eu sunt convins că cei care vor veni duminică pe Stadionul Transil nu vor pleca dezamăgiţi de jocul şi efortul acestor fete tinere şi talentate”.
                                                        Mirel Albon – antrenor Olimpia Cluj-Napoca

 
 
“Meciurile cu ASA au o încărcătură specială, atât pentru jucătoare, cât şi pentru restul oficialilor. Dincolo de această miză, vreau să vă spun că îmi doresc cât mai multe partide de acest gen în fotbalul feminin din România, cu tribune pline şi ambiţii pe masură. Referitor la rezultat, pot doar să spun că respect echipa ASA Târgu Mureş, un club de tradiţie în Romania, însă duminică sper ca Olimpia îşi va dovedi supremaţia chiar pe terenul adversarelor!”.
 
                Alin Cioban – preşedinte executiv Olimpia Cluj-Napoca
 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Feminin