Connect with us

HANDBAL

HC Zalău priveşte cu optimism a doua parte a turului

După şapte etape, gruparea de sub Meseş are doar 6 puncte, însă este încrezătoare că situaţia din clasament poate fi îmbunătăţită în ultimele şase etape din tur, când echipa lui Gheorghe Tadici are parte şi de adversari abordabili. Până la reluarea campionatului, sălăjencele sunt focusate să se pregătească cât mai bine, astfel încât în decembrie când se reia campionatul, echipa să aibă o exprimare mult mai bună în teren

Şase puncte în şapte etape este zestrea pe care a strâns-o HC Zalău. A câştigat doar două jocuri, cu Dacia Mioveni şi CSM Tg. Jiu, ambele pe teren propriu. Sălăjencele au înregistrat cinci înfrângeri, cu adversari care se luptă pentru locurile fruntaşe din Liga Naţională. Din această categorie au făcut parte Gloria Bistriţa, Dunărea Brăila, CSM Bucureşti, Gloria Buzău şi Rapid Bucureşti.

După şapte etape, HC Zalău se află pe locul 13, poziţie retrogradabilă. Trebuie precizat însă că echipa antrenată de Gheorghe Tadici este la egalitate de puncte cu CSM Slatina, CSM Tg. Jiu şi Dacia Mioveni şi este la un punct de Măgura Cisnădie, ocupanta locului 9.

Situaţia din clasament se poate îmbunătăţi în a doua parte a turului, când echipa zălăuană are parte şi de adversari abordabili.

Urmează să joace cu Măgura Cisnădie, CSM Slatina, SCM Rm. Vâlcea, SCM Craiova, Minaur Baia Mare şi CSM Galaţi, echipe în faţa cărora sălăjencele pot obţine puncte, mai ales pe teren propriu. Liga Naţională este într-o pauză până la începutul lunii decembrie, având în vedere că urmează Campionatul European.

În această perioadă, gruparea de sub Meseş se focusează să se pregătească cât mai bine, astfel încât în decembrie când se reia campionatul, să aibă o exprimare mult mai bună în teren.

”S-ar putea ca jocul cu CSM Tg. Jiu să ne descătuşeze. Vine o perioadă de pauză, în care sper să facem o bună pregătire, iar când se reia campionatul să jucăm cu totul altceva. Am scăpat de cele cinci echipe grele care se bat la primele locuri şi cred că vom juca din ce în ce mai bine şi vom obţine rezultate bune în etapele următoare”, a spus Gheorghe Tadici.

Următorul meci, pe 4 decembrie

HC Zalău va susţine următorul joc din campionat, în deplasare la Măgura Cisnădie, în 4 decembrie. În luna decembrie, gruparea de sub Meseş mai joacă acasă cu CSM Slatina şi SCM Rm. Vâlcea, iar în ultimul joc din acest an va evolua în deplasare, la SCM Craiova, pe 29 decembrie.

Ultimele două runde din tur au loc în ianuarie, când HC Zalău va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare şi în deplasare la CSM Galaţi.

Programul lui HC Zalău în a doua parte a turului:

Et. a VIII-a: Măgura Cisnădie – HC Zalău (4 dec.)

Et. a IX-a: HC Zalău – CSM Slatina (11 dec.)

Et. a X-a: HC Zalău – SCM Rm. Vâlcea (22 dec.)

Et. a XI-a: SCM Craiova – HC Zalău (29 dec.)

Et. a XII-a: HC Zalău – Minaur B. M. (15 ian. 2023)

Et. a XIII-a: CSM Galaţi – HC Zalău (22 ian. 2023)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL