Connect with us

Fără categorie

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău redă obiceiurile antice prin intermediul tehnologiei avansate, în școlile din mediul rural

Elevii unor şcoli din mediul rural au fost mai aproape de patrimoniu, prin expoziția virtuală ” Alimentația în epoca romană “, unde au avut acces la echipamentele VR

Acum, când informația este la doar un click distanță, Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău este în pas cu tehnologia. De câte ori nu ai vizitat un muzeu și îți doreai cu ardoare să vezi fiecare exponat îndeaproape, să-l întorci pe toate părțile să vezi fiecare detaliu? Ei bine, cei de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău au luat inițiativa de a prezenta istoria prin intermediul realității virtuale. Astfel, ne putem îmbogăți cunoștințele despre cultură și istorie antică, fiind mai aproape de exponate.

Prima oprire cu expoziția virtuală dedicată alimentației în epoca romană au făcut-o la școlile din Aghireș și Meseșenii de Sus, unde elevii din clasele gimnaziale au putut afla detalii inedite despre obiceiurile alimentare și bucătăria din perioada Imperiului Roman.

Prin intermediul echipamentelor VR ( realitate virtuală), atât cadrele didactice cât și elevii celor două școli au putut manevra cu entuziasm piesele de patrimoniu scanate 3D, observând îndeaproape detaliile expoziției ” Alimentația în epoca romană “. Iar pentru a promova aceste detalii inedite, în luna Noiembrie, cei din cadrul muzeului vor merge în școlile din mediul rural, pentru a prezenta piesele de patrimoniu virtuale. Pe lista comunelor gazdă se află și școlile din Horoatu Crasnei , Surduc și Crișeni.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Fără categorie