Connect with us

DIVIZIA A1

FOTO. SCM Zalău, calificare cu emoţii în Cupa României

Gruparea de sub Meseş a pierdut cu 1 – 3 pe teren propriu returul cu Rapid, însă, s-a calificat mai departe, datorită punctaverajului mai bun


SCM Zalău și Rapid București s-au întâlnit miercuri după amiaza în Sala Sporturilor din Zalău, într-un meci contând pentru returul din Cupa României. În manșa tur, echipa de sub Meseș s-a impus cu 3 – 1 în Giulești şi îşi dorea să obţină o victorie şi în faţa propriilor spectatori.

Elevii lui Dragan Kobiljski și Marius Lazăr au dorit victoria și au jucat încă din primul set ca atare. Dar, nici rapidistii nu s-au lăsat mai prejos și au venit deciși sa câștige și sa continue parcursul din Cupă.

Primul set a fost foarte echilibrat, iar cele doua echipe au mers cap la cap, chiar dacă pe alocuri, Zalăul a avut și avantaj de trei – patru puncte. Rapid avea să preia conducerea, scor 14 – 15, însă Zalăul a revenit la conducere după atacurile lui Ionescu și Cuciureanu. Totuşi, Rapidul a revenit și avea sa se impună cu 25 – 22.

În setul al doilea, tot oaspeții au fost mai exacți la preluare și blocaj, astfel că și-au creat un avantaj de 6 puncte, scor 7 – 13. SCM a încercat sa revină în joc, dar eforturile au fost în zadar, rapidistii adjudecându-și și acest set, scor 25 – 22.

Zalaul încă mai spera la calificare pentru că nu era nimic pierdut nici la 0 – 2 la seturi, mai ales că SCM a beneficiat și de sprijinul unui public numeros.

Însă, setul al treilea a început dezastruos pentru gazde, iar la 0 – 5, antrenorul Dragan Kobiljski a cerut timeout. După acest moment, SCM a reintrat în joc și a egalat la 8, venind rândul lui Cristian Chițigoi să ceară timeout. Fără efect, însă, deoarece Zalăul a preluat conducerea și avea să câștige și setul. Era 1 – 2 și SCM avea şanse mari de calificare.

Astfel, setul al patrulea a avut o miză uriașă pentru ambele echipe. Acest lucru s-a simțit, setul fiind unul extrem de echilibrat şi plin de suspans. Finalul a fost incendiar, Zalăul având un avantaj consistent, dar pe care avea să-l piardă, rapidiştii câştigând şi setul al patrulea.

Însă, deşi Rapid a câştigat cu 3 – 1, SCM Zalău este formaţia care avea să se califice mai departe în Cupa României, departajarea făcându-se la punctaveraj.

SCM Zalău – Rapid 1 – 3 (-22, -22, 23, -23)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1