Connect with us

HANDBAL

HC Zalău reuşeşte a doua victorie a sezonului, dar rămâne pe locurile retrogradabile

Sălăjencele au învins în această după-amiază nou-promovata CSM Târgu Jiu, dar nu au reuşit să părăsească locurile ce duc în liga secundă, deoarece şi cele două formaţii pe care le-ar fi putut depăşi în clasament s-au impus în partidele de azi din etapa a VII-a a Ligii Florilor

Având şi un program competiţional nefavorabil, HC Zalău a avut un start de sezon greoi. Astfel, în primele şase runde, elevele lui Gheorghe Tadici au acumulat doar trei puncte, ocupând un modest loc 13, loc ce duce în liga secundă.

În această după-amiază, însă, sălăjencele au bifat al doilea succes al sezonului şi sperau să părăsească subsolul clasamentului… Într-un joc din etapa a VII-a a Ligii Florilor, HC Zalău a primit vizita nou-promovatei CSM Târgu Jiu. În faţa unui public numeros, Paula Teodorescu şi compania s-au mobilizat bine şi au făcut un meci bun, care au adus trei puncte în clasament, dar care nu au ajutat Zalăul să treacă peste linia de plutire. Aceasta deoarece Dacia Moveni a câştigat la Galaţi, iar Măgura Cisnădie a învins CSM Slatina. Ca urmare, HC Zalău rămâne pe locul 13.

CSM Târgu Jiu a condus până în minutul 10

În ce priveşte partida de la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”, startul de joc a fost favorabil oltencelor, care au deschis scorul prin Angela Cioca. Andreea Bujor a egalat, dar tot oaspetele au fost în avantaj, după golul realizat de Katarina Pavlovic.

Andreea Mihart a înscris de la 7m, dar CSM Târgu Jiu a intrat din nou în avantaj: 2 – 3 (min. 11). A fost singurul moment în care gorjencele s-au mai aflat în avantaj pe tabela de marcaj.

În doar două minute, HC Zalău a înscris trei goluri consecutive şi în minutul 14 scorul era 5 – 3. A urmat o altă serie de trei goluri consecutive în poarta oaspetelor (min. 19 – min. 21) şi, la scorul 11 – 5, HC Zalău se simţea mai confortabilă în teren.

Prin tripleta Sabine Klimek – Cristina Boian – Alexandra Gavrilă, CSM Târgu Jiu a mai micşorat diferenţa de scor. Totuşi, amfitrioanele au intrat la vestiare cu un avans de patru goluri (scor 14 – 10).

La fel ca şi în prima repriză, statul din actul secund a fost mai bun pentru gorjence, care au înscris două goluri la rând, prin Iryna Zinatullina şi Oana Buca. Elevele lui Liviu Andrieş s-au ţinut tare, dar nu au mai reuşit să se apropie decisiv. Aproape în permanenţă, HC Zalău a avut un avans de două-trei goluri, suficiente pentru a avea un final mai liniştit.

S-a terminat 27 – 24, o victorie la trei goluri diferenţă, o victorie de trei puncte, o victorie de moral până la urmă. Sezonul se află însă la început, iar tânăra echipă a Zalăului va avea un parcurs dificil pentru a ajunge pe o poziţie mai bună în clasament, aşa după cum aşteaptă şi iubitorii handbalului de la poalele Meseşului.

Mai multe pe acest subiect şi în ediţia următoare a ziarului Sportul Sălăjean.

HC Zalău – CSM Târgu Jiu 27 – 24 (14 – 10)

HC Zalău: Paula Teodorescu, Viorica Tăgean, Alexandra Popescu – Toth Krisztina (8 goluri), Roberta Stamin (6), Andreea Bujor (4), Gabriela Vrabie (3), Emilija Lazic (2), Florentina Moisin (2), Bianca Berbece (1), Andreea Mihart (1), Andreea Mărginean, Diana Nichitean, Tatyana Prycop, Martina De Santis, Andryiana Naumenko, şi Daniela Marin. Manager: Gheorghe Tadici

CSM Târgu Jiu: Cristina Popovici, Elena Marica-Bercu – Oana Buca (9 goluri), Alexandra Gavrilă (4), Iryna Zinatullina (3), Angela Cioca (3), Cristina Boian (2), Sabine Klimek (2), Katarina Pavlovic (1), Florina Toader, Ştefania Chiriţă, Vanessa Predescu, Ekaterina Dzhukeva, Adriana Ţăcălie, Mădălina Pal, Florenţa Ilie, Iulia Andrei şi Ana Ciolan. Antrenor: Liviu Andrieş

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL