Connect with us

JUNIORI

Academia de Volei “Lazăr Marius”, la ceas aniversar. Împlineşte 8 ani de activitate

În aceşti 8 ani de activitate, Academia condusă de Marius Lazăr a reuşit câteva rezultate notabile, clasându-se de mai multe ori pe podium la TURNEUL FINAL la categoriile de vârstă speranţe


Era anul 2014 când Marius Lazăr – fost campion naţional cu Elcond Zalău, decidea să pună bazele unei Academii de Volei în Zalău. Era un proiect prin care îşi dorea să pună umărul la dezvoltarea acestui sport în urbea de sub Meseş. A fost un proiect început cu mari ambiţii şi cu multe reuşite în decursul celor 8 ani de activitate.

Academia de Volei “Lazăr Marius” este deja o prezenţă constantă la turneele semifinale, indiferent de categoriile de vârstă, ba chiar şi la turneele finale, când vorbim de speranţe sau minivolei.

Mai mult, în două rânduri, echipele de speranţe au terminat pe podium la turneele finale, fiind în TOP 3 cele mai bune echipe din ROMÂNIA la categoria de vârstă respectivă.

În acest an, Academia de Volei “Marius Lazăr” participă în Campionatele Naţionale cu echipe la toate categoriile de vârstă, juniori, cadeţi, speranţe şi minivolei.

De precizat este faptul că în aceşti ani de activitate, mai mulţi jucători de la Academie au cochetat şi cu echipa reprezentativă a Zalăului în Divizia A1. Cristian Porumb este cel mai cunoscut nume, puştiul pregătit de Marius Lazăr debutând în prima ligă în anul 2020, pe vremea când avea doar 15 ani, în tricoul celor de la SCM Zalău. De atunci, tânărul jucător face parte din lotul echipei din Divizia A1.

Pe lângă Porumb, Academia a lansat şi alţi tineri de perspectivă, precum Cezar Abraham, ajuns la loturile naţionale, dar şi Patrick Verdeş, cel care la doar 14 ani şi jumătate debuta în Divizia A2, la Volei Club Zalău şi care în sezonul trecut a fost desemnat cel mai bun jucător de la turneul final al Campionatului Naţional de Speranţe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUNIORI