Connect with us

Sporturi

FOTO. Un nou turneu de tenis desfăşurat cu succes la Jibou

Este la patrulea turneu desfăşurat în acest an în oraşul de pe Someş. Cupa “Curtea Veche” s-a desfăşurat pe terenurile din Jibou şi Tihău la trei nivele de simplu, la start aflându-se şi locul 1 pe ţară la nivelul 7, dar şi profesorul Ioan Leitan – preşedintele Asociaţiei Tenis Club Senior Zalău


Tenis Club Jibou, prin turneele organizate, a intrat în calendarul Circuitului Sportya în acest an. Clubul condus de Marius Brîglezan a reuşit să organizeze în 2022 nu mai puţin de patru turnee. Ultimul s-a desfăşurat chiar zilele trecute, pe terenurile de tenis din Jibou şi Tihău.

Competiţia a purtat denumirea de Cupa “Curtea Veche” şi s-a desfăşurat la trei nivele de simplu. Este vorba despre 4, 5, respectiv 7. De altfel, la ultimul nivel, a fost prezent la start şi Victor Oprean – profesor universitar la Universitatea Babeş-Bolyai, cel care este pe locul 1 pe ţară la acest nivel.

În total au fost 23 de participanţi din oraşe precum Jibou, Zalău, Cluj-Napoca, Gherla şi Baia Mare. Competiţia face parte din Circuitul Sportya (fostul Tenis Partener) şi a fost ultimul turneu pe care l-a organizat Tenis Club Jibou în acest an, urmând ca seria turneelor să fie reluată anul viitor.

Meciurile s-au desfăşurat pe două terenuri, unul la Jibou şi unul în Tihău. Au fost partide spectaculoase şi unele chiar pline de suspans.

La nivelul 4, în ultimul act au ajuns doi jibouani. Este vorba despre Alexandru Năprădean şi Radu Păcurar, meciul fiind câştigat de Alex Nărpădean.

La nivelul 5, jibouanul Vlad Rus a reuşit să câştige finala în faţa mult mai experimentatului Ioan Leitan din Zalău.

Şi la nivelul 7 a fost o finală sută la sută jibouană, avându-i în prim plan pe Marius Brîglezan şi Daniel Csilik-Bujor. Brîglezan a reuşit să se impună, adjudecându-şi astfel medalia de aur.

“Mi-a făcut plăcere să particip pentru că am reuşit să joc finala. Sigur, este o satisfacţie, dar cea mai mare satisfacţie este că am putut să contat că la Jibou din ce în ce mai mulţi oameni practică acest sport. Unii dintre ei chiar au ajuns la un nivel destul de înalt. Am participat la eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Tenis Club Senior, să văd cum se dezvoltă tenisul şi cu plăcere am constatat că la Jibou se joacă un tenis de calitate şi că într-adevăr, un număr din ce în ce mai mare de oameni îndrăgesc şi practică acest sport. O să fiu alături de ei şi o să mai revin cu plăcere. O să încerc să le fiu alături, încercând să fac lobby pe lângă instituţiile publice locale jibouane, pe lângă alţi sponsori sau oameni care i-au putut ajuta. Vreau încă o dată să-l felicit pe organizator, domnul Brîglezan, pe domnul Radu Păcurar care a fost şi el implicat, pe domnul Tripon sau pe domnul Titus Bujor. Felicitări tuturor şi succes în următoarele competiţii pe care le vor organiza”, ne-a declarat profesorul Ioan Leitan.

Competiţia s-a desfăşurat şi cu ajutorul sponsorilor Sportya România, Restaurant Curtea Veche Jibou, Amtech Industries Cluj-Napoca, Titus Bujor, Mercator Transilvania şi Farmacia Paeonia. Organizator a fost Marius Brîglezan (Tenis Club Jibou).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Sporturi