Connect with us

Ştiri din Sălaj

Directorul comercial al companiei SIMEX, Gabriel Antoniu Lavincic, la Forumul de Afaceri România – Kazahstan

Directorul comercial al companiei SIMEX participă la FORUMUL DE AFACERI ROMÂNIA – KAZAHSTAN, care se va desfășura în capitala măreței stepe kazahe Astana, pe data de 7 octombrie 2022


La eveniment participă mai mulți oficiali reprezentanți ai Guvernului kazah și român, dl. Akchulakov Bolat – Ministrul Energiei Republica Kazahstan și dl. Virgil-Daniel Popescu – Ministrul Energiei România, d-na Corina Martin și dl. Ștefan Gadola – consulii onorifici ai Kazahstanului în România și reprezentanți a 15 companii de top din România: STILO EVORA, ROMARM, ROMGAZ, EXIMBAMK, OIL TERMINAL, ENERGOBIT, CONPET, INSPET, MISTRAL TOURS-EVENTS, ELECTRON SOLAR ALPHA, ECOBIHOR, SPIRAL, GSX VALUE CHAIN, ANTEMIE.

Oficialii români de rang înalt vor purta discuții de afaceri cu omologii din Kazahstan în vederea identificării soluțiilor optime în ceea ce privește facilitarea accesului oamenilor de afaceri români și kazahi pe cele două piețe de desfacere.

Evenimentul, extrem de important în perspectiva relațiilor economice dintre țara noastră și Kazahstan, unul din cei mai importanți jucători de pe piața energetică din Asia Centrală.

Forumul Economic de la Astana, Kazakhstan, este un eveniment care beneficiază de prezența unor experți internaționali de top în domeniul afacerilor, reuniți pentru a dezbate cele mai importante probleme cu care se confruntă economia mondială.

Revigorarea Drumului Mătăsii, vechea rețea de rute comerciale care leagă Estul și Vestul, reprezintă o oportunitate unică pentru toate țările situate de-a lungul ei, oferind oportunități nelimitate de comerț și investiții, fiind cea mai scurtă cale de livrare și de schimb de mărfuri din Asia – Europa.

Coridorul Marii Negre Est-Vest – Marea Caspică completează perfect Noul Drum al Mătăsii, oferind economiilor din Asia Centrală și, prin ele, din Asia de Est și de Sud, acces direct la Europa. Coridorul Mării Negre Est-Vest – Marea Caspică acordă convergența intereselor între actorii implicați.

Astfel, sunt încurajate investițiile occidentale, necesare explorării resurselor și energiei și permite transferul de cunoștințe și tehnologie în regiune.

Oamenii de afaceri din România vor fi informati despre potențialul economic urias al Republicii Kazahstan și avantajele de care pot beneficia antreprenorii români interesați să investească în Asia Centrală.

Acestia pot beneficia de stimulente și beneficii fiscale, precum și de acces la piețele țărilor membre ale Uniunii Economice Euro-Asiatice (Kazahstan, Federația Rusă, Belarus, Armenia și Kîrgîzstan).

Evenimentul de la Astana va avea pe agenda de lucru subiecte de interes pentru economia mondială, precum noi modalități de creștere durabilă, de dezvoltare a capitalului uman și de consolidare a capacităților în orașe ca centre internaționale de cunoaștere și inovare.

Forumului Economic de la Astana este sprijinit de Ambasada României, prin implicarea directă a E.S. d-na Mădălina Lupu, Ambasador al României în Republica Kazakhstan, acreditat și pentru Republica Tadjikistan și Republica Kârgâză, respectiv prin Biroul de Promovare Comercială şi Economică (BPCE) condus de dl. Nicolae Păvălucă în calitate de Consilier economic, un susținător foarte activ al dezvoltării cooperării acestor state cu Uniunea Europeană.

România, a devenit un partener important si de mare incredere pentru Kazahstan, există un interes real al guvernului kazah pentru dezvoltarea si consolidarea legăturilor economice dintre România si Kazashtan.

Compania națională de petrol și gaze a statului Kazahstan, KazMunayGas deține, în România, compania Rompetrol, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil locală și sud-est europeană. Kazahstanul este cel mai mare producător de petrol din Asia Centrală.

Aproximativ 25% din carburanţii consumaţi în România provin din ţiţei kazah. Economia Kazahstanului este cea mai mare și cu cea mai rapidă evoluție din regiunea Asiei Centrale. Kazahstan, suprafață 2.727.300 km², este mai mare ca toată Europa de Vest.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj