Connect with us

Social

FOTO-VIDEO. Regal folcloric la Ziua localităţilor Recea şi Recea Mică

Duminică a avut loc Ziua satelor Recea şi Recea Mică, spectacol organizat de Primăria şi Consiliul Local Vârşolţ. A fost o zi plină de evenimente culturale şi artistice, la care lumea s-a simţit bine. Pe scenă a urcat Sava Negrean Brudaşcu, dar şi trei interprete de muzică populară fiice ale satului – Alexandra Antal, Laura Valea şi Valeria Suciu


Duminică, 2 octombrie, a fost sărbătoare mare la Recea şi Recea Mică, în comuna Vârşolţ. Primăria şi Consiliul Local Vârşolţ, împreună cu preotul Florin Ardelean, au organizat o zi specială pentru cetăţenii acestor două sate. A fost o zi în care au avut loc mai multe evenimente plăcute, în care lumea s-a simţit bine şi a uitat pentru câteva ore de problemele zilnice.

Totul a început la ora 9.30, când a avut loc primirea invitaţilor, după care de la ora 10.00 a început slujba religioasă la Biserica Reformată şi Ortodoxă.

Eroii din cele Două Războaie Mondiale, comemoraţi la Recea

După slujbă, cei prezenţi s-au deplasat la Monumentul Eroilor din faţa bisericii ortodoxe, acolo unde a avut loc un moment emoţionant.

Mai întâi, Alexandra Antal – fiică a satului – a intonat imnul României, după care primarul Breda Lajos a ţinut un discurs. Momentul a fost urmat de o depunere de coroane.

Cei prezenţi au fost apoi invitaţi la o masă festivă, la care fiii satului au depănat amintiri şi s-au simţit bine. Totodată, cu această ocazie, reprezentanţii autorităţilor locale au felicitat şi premiat şi cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Alexandra Antal, Laura Valea şi Valeria Suciu, vocile “de aur” venite din rândul fiilor satului

De la ora 14.30, la căminul cultural a început şi un program artistic, “capul de afiş” fiind renumita interpretă Sava Negrean Brudaşcu. Totodată, spre mândria celor prezenţi, pe scenă au urcat şi trei fiice ale satului. E vorba despre interpretele de muzică populară Alexandra Antal, Laura Valea şi Valeria Suciu.

Pe scenă au mai urcat Oana Silvana Pocola, Ansamblul Folcloric “Meseşul Junior” Zalău, Ansamblul Folcloric “Bujorii Cehului” din Cehu Silvaniei şi formaţia de dansuri “Rozmaring” din Vârşolţ.

Sava Negrean Brudaşcu a făcut din nou un show de zile mari

Show-ul a fost încheiat de renumita Sava Negrean Brudaşcu. La finalul recitalului, pe scenă şi-au făcut apariţia primarul Breda Lajos şi preotul Florin Ardelean, care i-au oferit câte un superb buchet de flori.

În intervalul 20.00 – 20.15 a avut loc un spectacol cu apă şi lumini (Water Show), după care cei care au dorit au putut participa la o discotecă în aer liber.

Laura Valea: “Noi, tinerii, avem datoria de a duce tradiţia şi iubirea de neam mai departe”

“M-am simţit extraordinar alături de colegi de cântec, din tânăra generaţie, precum Alexandra Antal, Valeria Suciu (fiice ale satului), Oana Silvana Pocola, Ansamblul Meseşul si mai ales de Doamna Sava Negrean-Brudaşcu, un mare nume al Sălajului cu care ne mândrim. Prestaţia domniei sale ne-a demonstrat încă o dată că folclorul este nemuritor, şi că noi tinerii avem datoria de a duce tradiţia şi iubirea de neam mai departe. <Omul sfinţește locul> aşa este şi la Recea, oameni harnici, gospodari şi de mare omenie. Mulțumim publicului care ne-a susţinut prin aplauze, însă cea mai mare bucurie a fost să văd fiii satului la joc, la fel ca odinioară îmbrăcați în costume populare autentice. Felicitări organizatorilor pentru fiecare detaliu bine pus la punct, Primăriei Vârşolţ, Preot Florin Ardelean şi Fam. Hudin”, spune Laura Valea, fiică a satului Recea.

Breda Lajos – primarul comunei Vârşolţ: “A fost o sărbătoare reuşită”

La eveniment au fost prezenţi Dinu Iancu Sălăjanupreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, dar şi deputatul Liviu Balint, alături de directori ai instituţiilor publice sau reprezentanţi ai unor formaţiuni politice.

“Au fost prezenţi peste 500 de persoane la acest eveniment, fii ai satului, dar şi cetăţeni ai localităţilor învecinate, precum Vârşolţ, Panic, Hereclean sau Meseşeni. Am premiat cinci perechi care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie. Primăria le-a oferit un buchet de flori, o diplomă şi câte o şampanie. A fost o sărbătoare reuşită, lumea s-a simţit bine. Sava Negreanu Brudaşcu şi interpretele locale au făcut un spectacol de excepţie. Spectacolul a fost la căminul cultural şi masa festivă a fost la şcoala din localitate”, a spus şi Breda Lajos, primarul comunei Vârşolţ.

Mai multe detalii, în ziarul Ştirile din Sălaj din 5 octombrie.

Sursa video: Livia Buciu

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social