Connect with us

Social

Moartea mută. Pericolul care dă târcoale în această perioadă

Fermenatrea mustului este considerat un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor și se recomandă atenție maximă la monoxidul de carbon acumulat în beciurile sau spaţiile închise unde mustul este pus la fermentat


În fiecare toamnă, după culesul viilor, în faţa butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii nu prevăd pericolul care îi pândeşte datorită monoxidului de carbon acumulat în beciurile sau spaţiile închise.

În lipsa oxigenului din aceste spaţii închise (beciuri, magazii sau alte încăperi), dioxidul de carbon emanat în urma procesului de fermentaţie se transformă în monoxid de carbon, gaz fără culoare sau miros, care pătrunde în organism pe cale respiratorie şi constituie o otravă puternică.

Intoxicaţia acută cu monoxid de carbon se manifestă prin tulburări neuropsihice, cardiovasculare şi respiratorii.

În cazul concentraţiilor mari de monoxid de carbon, aceste simptomele se dezvoltă fulgerător, provocând moartea în câteva minute.

Pentru a vă informa care sunt măsurile de prevenire a intoxicației cu monoxid de carbon accesați linkul https://isusalaj.ro/monoxidul-de-carbon-dusmanul-nevazut…/

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social