Connect with us

Social

Tu când ţi-ai verificat coşul de fum? Zeci de persoane îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon

Fie că utilizăm centrale termice pe gaz ori tradiționalele sobe cu lemne sau cărbuni, există riscul apariției acestor intoxicații. În cazul unui incendiu se produce o expunere multiplă, atât la monoxid de carbon, cât și la fum sau cianuri


Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar pentru a preveni producerea unor eventuale incendii la coșurile de evacuare a fumului în perioada următoare.

Pompierii reamintesc faptul că necurățarea coșului de fum poate duce la înfundarea acestuia cu funingine și alte reziduuri rezultate în urma arderilor, iar uneori poate duce la auto-aprinderea coșului de fum.

Un coș de fum înfundat crește și riscul intoxicării cu monoxid de carbon, din cauza faptului că fumul nu poate fi evacuat.

Foarte important! Asigurați verificarea, curățarea și repararea coșurilor de fum cel puțin o dată pe an, de către o persoană autorizată. Verifică sobele sau centralele termice pentru ca familia ta să fie în siguranță!

Siguranța ta și a celor dragi nu e un joc de noroc!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social