Connect with us

Actualitate

Foto. Părintele Ștefan Lucaciu de la Biserica ”Sfântul Ștefan” din Zalău s-a pensionat – 50 de ani l-a slujit pe Dumnezeu

Duminică 25 iulie, în parohia ortodoxă din Zalău s-au petrecut două evenimente semnificative care marchează viața unui om: preotul Ștefan Lucaciu a trecut într-o altă etapă a vieții sale – pensionarea, după 50 de ani de apostolat creștin, care s-a întâmplat chiar în ziua în care a împlinit 70 de ani de viaţă


Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a fost prezent astăzi, 25 septembrie 2022, la Biserica ”Sfântul Ștefan” din Zalău și i-a oferit părintelui preot Ștefan Lucaciu o diplomă, în semn de apreciere și recunoștință, cu ocazia ieșirii la pensie și împlinirii a 70 de ani de viață, dintre care 50 de ani slujindu-L pe Dumnezeu și pe sălăjeni.

Părinte Ștefan Lucaciu, de când v-am cunoscut mi-ați creat sentimentul adeverit de către realitate că sunteți un om aflat permanent în preajma credinței și nu de puține ori în miezul ei, iubindu-l pe Bunul Dumnezeu fără măsură, cum de altfel ați făcut-o și față de enoriașii sălăjeni. Sunteți un om, un prelat, care L-ați pus permanent pe Creator pe primul loc în viața dumneavoastră.

Astăzi, ne aflăm cu toții la linia de plecare și sosire, de sosire și plecare, în viața și activitatea ecumenică a slăvitului ctitor al Bisericii ”Sfântul Ștefan” din Brădet. Evlavioși participanți, întrebându-ne retoric ce i se cuvine părintelui în aceste clipe, unice din viața sa, eu pot să spun că o simplă, dar specială recunoștință nu este prea mult, iar cel mai mare cadou pe care i l-am putut face este prezența noastră la această astrală slujbă, în biserică, în această Sfântă zi de Duminică”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate