Connect with us

BOX

Şimleuanca Diana Tănăsescu reprezintă România la Europene

Sportiva pregătită de Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş va participa în aceste zile la Campionatul European din Italia, alături de lotul feminin de junioare. Este a doua participare pentru Diana Tănăsescu la Europene, după experienţa de anul trecut din Georgia


În perioada 25 septembrie – 5 octombrie, la Montesilvano, Italia, va avea loc Campionatul European de Box pentru Juniori. La această competiţie, din lotul deplasat de România face parte şi Diana Tănăsescu, cel mai bun sportiv al Sălajului, în probele olimpice, în anul 2021. Va fi a doua experienţă la Europene pentru sportiva noastră, după ce anul trecut a obţinut un loc 5 la Europenele din Georgia.

Pe plan naţional, Diana Tănăsescu a câştigat tot ce se putea câştiga, fiind campionă naţională în 2019, 2020, 2021 şi 2022, reuşind locul 1 la Cupa României în anii 2020, 2021 şi 2022. Cu un aşa palmares pe plan intern, este clar că Diana, alături de antrenori săi, ţinteşte mai sus şi îşi doreşte şi o medalie europeană.

Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş, antrenorii de la CSM Zalău ai Dianei, sunt încrezători că eleva lor este capabilă să obţină o astfel de performanţă. De altfel, obiectivul este obţinerea unei medalii.Duminică, delegaţia noastră a pornit spre Italia.

Sportiva de la CSM Zalău se află în pregătire cu lotul naţional pentru această competiţie încă din luna iunie. Alături de lotul naţional, Diana a participat în acest an la patru turnee internaţionale.

Fetele antrenate de către Lăcătuş Adrian, Lăcătuş Mihaela, Gălbenuşe Constantin şi Turcin Luminiţa au plecat duminică în Italia. După Campionatul Naţional Feminin de la Năvodari, fetele au intrat într-un strict stagiu de pregătire la Lia Manoliu, având tot timpul lângă ele pe mai experimentatele sportivE: Perijoc Lăcrămioara (vicecampioană mondială), Loredana Marin (vicecampioană europeană), Andra Sebe (campioană europeană) care le-au împărtăşit din experienţa lor competiţională.

Componenţa lotului naţional de junioare este format din:

Lăcătuş Adrian – antrenor coordonator

Lăcătuş Mihaela – antrenor principal

Gălbenuşe Constantin – antrenor secund

Turcin Luminiţa – antrenor secund

Tandarescu Stefania Gabriela – 46 kg

Petrache Luciana – 50 kg

Ignat Bianca – 57 kg

Andor Maria Daiana – 60 kg

Nita Amalia – 66 kg

Tanasescu Diana – 70 kg

Bercea Alexandra – +80 kg

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX