Connect with us

FOTBAL

FOTO&VIDEO – Derby spectaculos între Luceafărul Bălan şi Ardealul Crişeni

Înfruntarea de pe Gâlgău Arena dintre cele două formaţii ce vizează câştigarea titlului în Sălaj a avut de toate – o asistenţă numeroasă în tribune, patru goluri marcate, răsturnări de scor, ratări imense, cartonaşe galbene, o eliminare, dar şi tensiuni şi nervi

Derby-ul din etapa a etapa a V-a din Liga a IV-a Sălaj s-a desfăşurat duminică după-amiază pe Gâlgău Arena. Faţă în faţă s-au întâlnit două dintre cele mai puternice formaţii din Sălaj, care în vară au avut o campanie importantă de achiziţii.

Ardealul Crişeni era lider, cu patru victorii din tot atâtea jocuri. De cealaltă parte, Luceafărul Bălan – o formaţie care ocupa locul 6, dar care avea două meciuri în minus.

După un prim sfert de oră în care cele două combatante sau studiat reciproc, a venit şi golul. Raul Irimeş a faultat în careu, iar “centralul” Răzvan Lădar a indicat punctul cu var. Ionuţ Marian a transformat lovitura de la 11m şi Luceafărul a intrat în avantaj.

Elevii lui Emil Ionaş îşi puteau dubla avantajul după câtea minute, dar Vlad Porumb a rămas singur cu goal-keeper-ul Adrian Noţigan, dar şutul său din unghi a trecut pe lângă poartă.

În loc de 2 – 0 s-a făcut 1 – 1. Bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, deoarece Gabriel Ţiriac a reuşit egalarea. În minutul 25, Ardealul a beneficiat de o lovitură liberă de la 20m, lateral dreapta – mijlocaşul Crişeniului a executat aproape perfect şi mingea a muşcat din bara transeversală şi a intrat în plasă.

La doar 4 minute distanţă, acelaşi Gabriel Ţiriac a primit o pasă filtrantă de la Alex Turcu şi a înscris din nou cu un şut din interiorul careului!

Chiar înainte de pauză, amfitrionii puteau egala. Danciu a avut o incursiune pe partea stângă, dar şutul său nu a găsit cadrul porţii.

În repriza secundă s-a jucat pe contre, dar fără prea multe ocazii clare de gol. Totuşi, Luceafărul a reuşit egalarea, după o fază de joc ce a făcut şah-mat apărarea adversă. O centrare de pe stânga l-a găsit în careu pe Alex Păcurar în careu, care a recentrat în gura porţii de unde Radu Danciu a înscris cu capul.

Oaspeţii puteau intra din nou în avantaj, dar nou-intratul Adrian Kaszta a irosit o oportunitate imensă: singur cu portarul, tânărul jucător de la Ardealul s-a pierdut cu firea şi a şutat defectuos, pe lângă!

A venit apoi eliminarea lui Alex Turcu din minutul 80, pentru al doilea cartonaş galben şi Ardealul a rămas în inferioritate numerică. Gazdele s-au aruncat în atac, în căutarea golului victoriei, dar fără efect pe tabela de marcaj. S-a terminat 2 – 2, până la urmă un scor echitabil după aspectul jocului.

După ultimul fluier, au existat şi unele momente mai tensionate, venite ca urmare a faptului că fiecare formaţie a pierdut câte două puncte, aspect care a readus din nou CS Barcău Nuşfalău pe prima poziţie a clasamentului.

În timp ce jucătorii de la Luceafărul se aflau la mijlocul terenului pentru o mică discuţie, Flore Pop s-a deplasat acolo şi a intrat în discuţii cu adversarii. În zonă şi-a făcut prezenţa şi primarul comunei Bălan, Daniel Pop, iar între acesta şi oficialul de la Ardealul s-a iscat un schimb de replici mai tăioase, dar momentul a fost aplanat de mai mulţi jucători ai ambelor formaţii.

Luceafărul Bălan – Ardealul Crişeni 2 – 2 (1 – 2)

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 28 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL