Connect with us

HANDBAL

FOTO-VIDEO. HC Zalău, învinsă din nou de Gloria Buzău

Pentru a şasea oară consecutiv, echipa lui Tadici pierde în faţa echipei din Buzău, care rămâne în continuare în fruntea clasamentului din Liga Florilor, având un punctaj maxim după cinci etape, în timp ce HC Zalău rămâne pe locul 12, cu doar 3 puncte

HC Zalău și Gloria Buzău s-au întâlnit în această dimineață în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”, într-un meci contând pentru etapa a V-a din Liga Florilor. În ultimele cinci întâlniri directe, Buzăul s-a impus de fiecare dată, astfel că elevele lui Tadici au încercat să spargă acest ghinion.

Însă, în față avea liderul la zi din campionat și singura formație care a câștigat toate meciurile disputate până acum. Astfel, liderul avea un moral bun înaintea acestui joc și a venit montat sa câștige și la Zalău, pe un teren unde de obicei punctele nu se obţin uşor.

Dar, încă de la început, apărarea Buzăului a fost la înălțime și HC Zalău a avut nevoie de 5 minute pentru a reuși primul gol, după o aruncare de la 7 m, transformată de Andreea Mihart.

Jocul a fost unul destul de dur în prima parte, cu multe întreruperi, cartonașe galbene și eliminări de 2 minute.

Însă, pe tabelă, avantajul Buzăului era unul constant de trei – patru goluri. De altfel, după prima repriza, liderul conducea la Zalău cu 14 – 11.

Repriza a doua a început foarte bine pentru Zalău, iar Mihart și Prycop au restabilit egalitatea la 14, iar cele două echipe au mers braț la braț în următoarele minute.

Ba mai mult, în minutul 36, Zalăul avea sa treacă pentru prima dată la conducere, după o aruncare de la 7 m transformată de Mihart, scor 17 – 16.

La 17 egal, Mihart a ratat o aruncare de la 7 m, iar Buzăul avea să revină la conducere și chiar să se desprindă, scor 17 – 20. A fost un moment psihologic pe care Zalăulu la pierdut şi chiar dacă Mărginean și Marin aveau să înscrie golurile care au reaprins speranțele Zalăului, scor 19 – 20, minutul 43, a fost doar un foc de paie.

Liderul din Liga Florilor a demonstrat ca nu degeaba se afla pe primul loc și a refăcut rapid diferența de trei goluri, scor 20 – 23, în minutul 49, iar până la final s-a desprins decisiv, scor 24 – 30.

HC Zalău – Gloria Buzău 24 – 30 (11 – 14)

HC Zalău: Paula Teodorescu, Viorica Ţăgean, Alexandra Popescu – Andreea Mihart (10 goluri), Emilja Lazic (3), Gabriela Vrabie (2), Tatyana Prycop (2), Daniela Marin (2), Toth Krisztina (2), Roberta Stamin (1), Andreea Bujor (1), Andreea Mărginean (1), Diana Nichitean, Martina De Santis, Florentina Moisin şi Andryana Naumenko. Antrenor: Gheorghe Tadici

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL